Deze pagina delen via socialmedia

E13 start ook de competitie met overwinning 10-09-2011

Uitslag: 2-4

Na de goede overwinning van vorige week in ’t Goy, gingen we deze week op pad naar Nieuwegein om daar tegen JSV E14 te spelen. Iedereen was aanwezig en we hadden er flink zin in om een lekker potje te gaan voetballen. In de kleedkamer voor de wedstrijd hadden we een korte bespreking over hoe we elkaar in het veld moeten helpen om een onverslaanbaar team te worden.

Daarna gingen we naar het veld om te gaan beginnen. Wat we even vergeten waren om tegen elkaar te zeggen was het volgende: “Let ook op vanaf het begin van de wedstrijd”, want binnen een minuut lag de bal al achter Jort in het netje van ons doel.
Oei, dat was geen goed begin,maar gelukkig hebben we wel heel veel tijd om wat terug te gaan doen. En dat deden deze jongens van de E13. Nadat een speler van JSV de bal in het gezicht van Floris had geschoten, eindigde de bal voor de voeten van Yannick en deze nam de bal mee en schoot deze hard in het doel van JSV ,1-1. Vanaf de aftrap viel JSV weer aan, schoot op ons doel, maar Jort redde de bal mooi en we hadden weer balbezit.

Nadat Floris onbedoeld de assist aan Yannick had gegeven, deed Yannick dit nu bewust terug (kijk, in een team help je elkaar) en gaf de bal aan Floris. Die legde de bal netjes in het doel van JSV ,1-2. Ja, de wedstrijd was al 5 minuten bezig. Het spel golfde op en neer en op rechts kreeg Ivan de bal en er lag een enorme ruimte voor hem om op te komen. Met een goed overzicht zag Ivan voor het doel Niels vrij staan. En onze Makaay scoorde ook zijn doelpunt 1-3. Klasse gespeeld van Ivan en Niels .
We werden beter en beter, ik zag Niels een hakje geven om de bal bij een medespeler te krijgen, Bart deed hetzelfde om uit te verdedigen en hakte de bal door de benen van de tegenstander. Heel  leuk om te zien voor ons publiek dat gelukkig weer in grote getallen met ons team was meegereisd.

In de 14e minuut was het wederom Yannick die zijn Turbo weer had aangezet en met de hoogst mogelijke snelheid op het doel afrende van JSV, jawel met de bal. Ook deze kans schoot hij geweldig in het doel van JSV, 1-4. Trots glunderde hij naar Opa en Oma die ook kwamen kijken .Vervolgens was het weer de beurt aan JSV om wat te doen, maar door een prachtige save (redding) van Jort bleef het 1-4. Daarna kreeg Ivar een kans na een goedopgezette aanval van Delta en schoot hard, maar helaas net naast. Wat Ivar net niet lukte, lukte JSV in de 23e minuut wel, een mooi hard schot in het dak van ons doel was voor Jort onhoudbaar, 2-4. Daarna was het rust.

We moesten allemaal even bijkomen, want er was zoveel gebeurd in de 1e helft. Was er nog wat over voor de tweede helft? En dat bleek van niet, althans geen doelpunten meer. Er waren nog wel enkele mooie uitgespeelde momenten waar ons publiek zelfs hard voor moest klappen, maar het mooiste vond ik van de tweede helft: de inzet en het werken van iedereen die er voor zorgden dat we de drie punten mee naar Houten namen!

Jongens Grote Klasse!

Scoreverloop:
‘1 1-0 JSV
‘3 1-1 Yannick
‘5 1-2 Floris
‘8 1-3 Niels
’14 1-4 Yannick
’23 2-4 JSV

Knaller van een opvaller:

Ivar:
Hij bleef ondanks 5 blessurebehandelingen als een bikkel doorgaan!
Gaf niet op en bleef samen met het team vechten voor de overwinning.
Heel goed gedaan.
Harry

Banners

FC Deltasports '95 versie 1.0, juli 2010