Deze pagina delen via socialmedia

D1 strijdend ten onder tegen koploper AS'80 17-09-2011

Uitslag: 5-1

De D1 is zaterdag voor het eerst in competitieverband tegen een nederlaag aangelopen. Het fysiek veel sterkere AS'80 was met name in de eerste helft de betere ploeg: de 3-0 ruststand was dan ook terecht. In de tweede helft werd er meer weerstand geboden door de Houtenaren en werd een monsterscore voorkomen: 5-1.

De hele week werd al gepraat over “die lange gasten van AS'80”. Tijd om ze eens rustig te bekijken tijdens de warming-up was er echter niet. Een kwartier voor het begin van de wedstrijd misten we namelijk een auto met drie spelers + de kledingtas. Erg vriendelijk van AS'80 dat ze de wedstrijd iets later lieten beginnen, zodat we vlug nog iets konden doen dat op een warming-up leek.

Later dan gepland floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. De jongens werden  van te voren verteld zo min mogelijk op te kijken tegen de veel grotere leeftijdsgenoten en vooral niet terug te deinzen in de duels. Hoewel de D1 zeker niet bang was, moest het wel wennen aan de tegenstander. Zeker bij een ploeg met zo ongekend veel lengte is het vooraf gewoon moeilijk in te schatten hoe sterk en snel ze nou echt zijn. Tijd om af te tasten gaven de beren niet. De eerste fase van de wedstrijd kwam Delta goed door maar na zes minuten moest Eise toch voor de eerste keer vissen. De spits kwam er op kracht en snelheid doorheen en rondde beheerst af.

Ook tijd om hiervan bij te komen was er niet: vier minuten later werd de score al verdubbeld. Gevreesd werd dat het in dit tempo doelpunten zou blijven regenen, maar dat bleek niet nodig. Zonder in de war gebracht te zijn ging de D1 verder. Spitsen Chris en Nick liepen zich een ongeluk, maar werden vaak wel tevergeefs gezocht. In de meeste situaties koos Delta opvallend snel voor de dieptebal, in plaats van de bal wat langer in de ploeg te houden. Zeker omdat er 4-4-2 gespeeld werd, en er dus een mannetje op het middenveld over was, zou dat niet zo'n gek idee zijn. Na een minuut of twintig breidde de thuisploeg de score uit naar 3-0. Een droge knal vanuit de tweede lijn zat mooi in de rechter onderhoek. Ook deze goal weerhield Delta er niet van te blijven knokken. Er stond een echt team, dat niet op elkaar ging mekkeren en alleen maar harder ging werken. Het was mede daaraan te danken dat de laatste tien minuten van de eerste helft het doel van Eise geen schiettent werd. Sterker nog, er viel geen goal meer voor de rust.

Maar net na de rust liet de thuisploeg zien nog meer honger te hebben naar goals en maakte er 4-0 van. Slecht uit de kleedkamer konden we in ieder geval niet gekomen zijn, we bleven in de rust op het veld. Laten we het omdraaien: de spits van de koploper was goed uit de kleedkamer gekomen, want hij had alweer aangetekend voor zijn tweede goal van de middag. Delta kwam er wel steeds beter achter hoe het de tegenstander het best kon aanpakken. Vooral Niels H. speelde zeer sterk en had zijn directe tegenstander in de tang. Delta bevond zich in de tweede helft veel vaker op de helft van de tegenstander dan in het eerste bedrijf. Een kwartier voor tijd leverde het een verdiende goal op. Niels W. zette zelf de aanval op door Riordon in te spelen. De langste man van Delta, die met succes doorgeschoven was naar het middenveld, speelde zich prima vrij en gaf Niels W. de bal weer terug. De linksbuiten aarzelde geen moment en knalde de bal hard in de rechteronderhoek. Het doelpunt gaf de bezoekers reden om vaker al combinerend een aanval op te zetten in plaats van de lange bal te hanteren. Nadat de ploeg uit Almere via een mooi afstandschot binnenkant paal op een 5-1 voorsprong was gekomen, kreeg Chris namens de bezoekers een redelijk kans. Hij kwam vrij voor de keeper te staan, zag dat Niels W. er beter voor stond en passte de bal. De keeper doorzag de actie en greep prima in.
De laatste tien minuten werd Delta steeds sterker, maar kwam ook AS'80 er nog een paar keer gevaarlijk uit. Eise behoedde de Houtenaren uiteindelijk met wat mooie safes voor een grotere nederlaag.

“Een terechte nederlaag, de jongens zijn tot het gaatje gegaan en op dat gebied kan ze niks verweten worden. We hebben gebikkeld en AS'80 de overwinning zeker niet cadeau gedaan. Daarnaast werd in het laatste gedeelte van de wedstrijd ook nog eens aardig gevoetbald. Ik zag mooi positiespel op het middenveld voorbij komen waarbij vooral Justin nadrukkelijk betrokken was, jammer dat we dit niet meer lieten zien. Met name in de eerste helft werd vaak gegokt op de lange bal. En natuurlijk, ook ik weet dat Eise een geweldige uittrap heeft, maar het leverde welgeteld nul kansen op. We gebruikten het als eenvoudige manier om onder de druk uit te komen, wat helemaal niet gek is tegen een ploeg van dit kaliber. Maar de kunst is je juist uit alle situaties te kunnen voetballen. Dat gaan we volgende week tegen Wasmeer nadrukkelijker proberen”, aldus trainer Corian.

ps. Verzoek aan AS'80 of de wedstrijd over een half jaar weer in Almere gespeeld mag worden, vanwege de overheerlijke shoarma en kebab.

AS'80 D1 - FC Delta Sports'95 D1 5-1 (3-0), toeschouwers: 65
1-0  AS'80 '6
2-0  AS'80 '10
3-0  AS'80 '19
4-0  AS'80 '31
4-1 Niels W. (Riordon) '45
5-1 AS'80 '47

Overige uitslagen speelronde 3:
Wasmeer D1 - Spakenburg D1          0-4
Vriendenschaar D1 - Roda '46 D1     1-0
Huizen D1 - Nieuwland D1                 1-9
De Meern D1 - Kampong D1              4-0
Victoria D1 - Kampong D1                  3-2
CDW D1 - Houten D1                          0-6

Verslaggever: Corian

Banners

FC Deltasports '95 versie 1.0, juli 2010