Deze pagina delen via socialmedia

Verlies E2 thuis tegen Woudenberg 29-10-2011

Uitslag: 3-5

Om 9.00 uur speelt de E2 thuis tegen Woudenberg E3. De dauw ligt nog op het veld en de temperatuur is aangenaam alhoewel sommige spelers toch al handschoenen dragen. Na de gebruikelijke warming up maakt  Jan de opstelling bekend. Aangezien iedereen er weer is spelen we met drie wissels. Woudenberg speelt ook in het geel, dus dragen we groene hesjes om ons te onderscheiden.  Lex is scheidsrechter en laat zich niet omkopen door de toeschouwers van Delta.

Onze jongens beginnen sterk. Meteen in de derde minuut maakt Mark een goede actie op links en legt terug op Tom. Tom haalt uit en schiet op afstand over de keeper in het doel en we staan in de derde minuut  voor met  1 – 0. Mark heeft vlak daarna weer een goede actie wat leidt tot een nieuwe kans. In de 7e minuut schiet Tom opnieuw op doel, maar de keeper weet met een duik de bal tot corner te verwerken. Dan laat Woudenberg zien dat ze beschikken over goede spitsen en met een fraai afstandsschot weten ze de stand gelijk te trekken. Via de flanken komen Rani en Luuk nog tot goede afstandsschoten maar ook Woudenberg heeft een goede keeper en de schoten worden geblokt. Dan in de laatste minuut van de eerste helft  schiet Tom de bal goed voor maar kan Julian de bal helaas net niet intikken.

In de tweede helft hebben de verdedigers het zwaar met de goede en snelle spitsen van Woudenberg. De spelers zijn snel en technisch goed met de bal. Ze worden steeds gevaarlijker voor doel. In de vierde minuut speelt de verdediging van Woudenberg diep op de spits die alleen kan doorgaan op doel. Merijn komt goed uit maar de spits lobt de bal behendig over Merijn heen en het staat 1 – 2. Drie minuten later scoort Woudenberg opnieuw en staan we achter met  1 – 3. Er sluipt wat onzekerheid in de ploeg en even later is het weer raak voor Woudenberg.  Er wordt onderling gemopperd en dat is nergens voor nodig want fouten maken doet iedereen. Lars weet zichzelf te overtreffen en laat zien hoe je met een tegenslag omgaat. Hij wordt sterker en laat een goede inzet zien. Uiteindelijk worden zijn inspanningen beloond door een mooi afstandsschot van de rechterkant en de bal verdwijnt in het net achter de keeper 2 – 4. Woudenberg komt helaas vrij snel terug en de spits van Woudenberg scoort voor de vierde keer. Het spel golft heen en weer en Delta krijgt opnieuw kansen. Julian met een schot op doel maar via binnenkant paal ketst de bal weer terug het veld in. Dan gelukkig Rani die in de rebound scoort. Aimane krijgt nog een laatste kans maar het afstandsschot wordt door de keeper tot corner getikt. Eindstand is uiteindelijk 3 – 5.

Er is goed gevoetbald maar we hadden uiteindelijk geen antwoord op de snelle uitbraken van Woudenberg. Het positiespel zag er vandaag beter uit alhoewel de jongens na elke wissel vaak tijd nodig hebben om de posities weer goed in te nemen.  Een extra pluim vandaag voor Mark die “Man of the match” is geworden vooral vanwege de gevaarlijke aanvallende acties op de linkerkant.

Peter

Banners

FC Deltasports '95 versie 1.0, juli 2010