Deze pagina delen via socialmedia

F7M laat zien hoe het moet 29-10-2011

Uitslag: 0-10

Deze kop heeft helemaal niets te maken met de uitslag. Ik wil hiermee voornamelijk verwijzen naar de wedstrijdmentaliteit die ik vandaag heb gezien. Er was een prominent lid van ’t Goy overleden en daarom was gevraagd om de wedstrijd te starten met een minuut stilte, dat hadden we nog nooit meegemaakt, maar iedereen heeft zich er netjes aan gehouden (in de kleedkamer is het meestal maar een paar seconden stil). Tijdens de wijdstrijd werd Julia in een duel met de keeper vrij hard onderuit gehaald. Geen wanklank van Julia of een ouder en als er een doeltrap werd gegeven was het ook goed geweest (heb ik wel eens anders gezien bij een tegenstander). Sophie die nadat ze de keeper per ongeluk had geraakt stopt om te informeren hoe het met hem gaat in plaats van achter de bal aan te gaan om te scoren. Echt hartverwarmend om te zien dat we op die manier op het veld staan.  Daarnaast heb ik iedereen zien proberen te passeren, de een nog mooier dan de ander en het lukt niet altijd maar het belangrijkste is dat we het proberen.

1e helft
We begonnen met onze achterhoede voorin. Lise, Isa en Iris die de voorhoede  vormden en deze dames hadden de smaak goed te pakken. Het veroveren van de bal ging zeer goed en dat resulteerde in een goede afpak actie van Iris gevolgd door een dribbel met het eerste doelpunt 0-1. Ook Amber heeft zich deze wedstrijd gemanifesteerd als balafpakker. Dat ging heel goed. Sophie verklaarde in de rust, “Doordat Amber een paar keer de bal afpakte en naar mij speelde kon ik scoren.” Een beter compliment kun je niet krijgen van een medespeler. Sophie was alleen maar aan het passeren, slalommen langs 3 tegenstanders en zoals aangegeven lekker aan het scoren. De 0-2, 0-6 en 0-7 waren allemaal een bekroning van schitterende solos,  waarbij meerdere tegenstanders werden gepasseerd.  Een van de mooiste acties was die van Ciara. Zij haalde de bal onder haar door, waardoor ze 2 man op het verkeerde been zette en vervolgens zette ze nog 2 man op het verkeerde been door een schijnbeweging en dribbelde prachtig weg met de bal.  Ook Ciara heeft deze wedstrijd een doelpunt op haar naam weten te zetten, 0-5. De enige die de eerste helft niemand heeft gepasseerd was Tessa, zij was namelijk aan het keepen. De 3 ballen die ze heeft gehad heeft ze dan ook goed verwerkt. Goed gestopt en netjes naar de buitenkant uitgeschoten. Hierbij in het bijzonder een compliment voor Fieke die nu al zonder aanwijzing heel vaak de ruimt in loopt zodat ze de bal zou kunnen krijgen. Omdat we druk bezig zijn met passeren, wordt de pas nog niet gegeven, maar dat komt nog wel. Naast goed vrijlopen was Fieke ook goed op dreef met het afpakken. Links voor de goal pakte ze de bal af en het schot op goal kon pas in 2e instantie door de keeper worden gestopt. Hij ging eerst door de benen, maar daarna dook hij op de bal. Ook Isa speelde een goede wedstrijd, uiteraard vele ballen afgepakt, maar ook de het vervolg daarna was uitstekend. Nadat ze de bal  van Tessa had gekregen op links,  passeerde ze de tegenstander buitenom en paasde de bal naar de vrijstaande Fieke die het gat was ingedoken. Lise die als ze de bal heeft het op een lopen zet, passeerde ook fantastisch iemand bijna op de achterlijn links naast de goal van de tegenstander. Haar voorzet werd net op tijd tot corner verwerkt anders had Noa hem er ingeschoten.  En dan Julia die spande toch echt de kroon qua passeren. Een keer mislukte het passeren, maar Julia veroverde de bal weer en passeert vervolgens 2 man en de keeper, 0-3. Na de aftrap pakt ze de bal weer af en passeert iedereen alsof het lucht is en maakt binnen 20 seconden 0-4. Ook Noa heeft deze eerste helft de bal veelvuldig afgepakt en ook gepasseerd. Jammer dat het schot op goal in een muur van tegenstanders belandde. Een fantastische eerste helft waar we heel veel aan het passeren waren, neem daar nog bij de zeker als je sportieve acties van Julia en Sophie die in de inleiding staan erbij optelt.

 2e helft
Eigenlijk zou Julia de 2e helft keepen, maar die kwam in de rust al naar me toe om aan te geven dat ze toch liever wilde voetballen. Gelukkig voor Julia wilde Noa wel graag keepen.  De tweede helft hebben we het rustig aan gedaan. Tessa die nu in het veld stond heeft laten zien dat ze goed kan passeren. Na een passeeractie waarbij ze 2 man passeerde links voor de goal werd het schot op goal nog net door de keeper en de paal tot corner verwerkt. Julia wilde toch nog wel een paar keer scoren en passeren, 0-8 en 0-9. De laatste goal werd gemaakt door Lise. Sophie die wederom als slangenmens aan het passeren was gaf de bal aan Lise die vrij voor de keeper stond wist het net wel te vinden 0-10.

Meiden bedankt voor jullie fantastische passeer acties en inzet. Het was een genot om naar te kijken. Na de wedstrijd werden de supporters nog spontaan bedankt door de meiden, zoals bij FC Utrecht, zie foto hieronder.

Speciale dank aan:
1. Edwin voor het waarnemen van de training;
2. Ralf voor het betere wisselwerk;
3.  Mirella voor de thee en koffie;
4. Alle ouders voor het aanmoedigen (en niet coachen) van onze meiden;
5. Alle meiden voor het passeren.

Sportieve groeten,
Bas

 

Banners

FC Deltasports '95 versie 1.0, juli 2010