Deze pagina delen via socialmedia

Zwaarbevochten overwinning MC2 tegen SCH'44 19-11-2011

Uitslag: 0-1

De wedstrijd tegen SCH’44 was vervroegd naar de ochtend, dit  betekende een uurtje korter slapen voor de discogangers van vrijdagavond. SCH’44, de ploeg derde plaats op de ranglijst en de ploeg waar Woudenberg MC1 maar nipt van had gewonnen, 2-3. Dit was dus een belangrijke en waarschijnlijk zware wedstrijd. Om bovenin mee te blijven doen, moest er dus gewonnen worden. De wedstrijd begon met de volgende opstelling; doel: Lisa; achter: Nadine, Maartje, Marisa en Romy; midden: Naomi, Richelle en Laura; voor: Alba, Jaimy en Floortje.

De eerste 15 minuten van de wedstrijd was SCH’44 de bovenliggende partij, bij balverlies van Delta werd snel de diepte gezocht richting de snelle en technische spitsen. Echter waren zij slordig in de afronding, waardoor of Lisa de bal kon onderscheppen of een verdedigster er een voetje kon voorzetten.

Noodgedwongen door een paar wissels vanwege kleine blessures van Maartje en Priscilla (al in het veld gekomen voor Maartje) werd de verdediging anders neergezet; Romy laatste “ man”  en Loes op haar vertrouwde linksachter positie. Op dat moment was het over met de kansen van SCH’44. Door de snelheid van Romy en Loes kwamen zij er niet meer doorheen en werd Delta wat sterker zonder zelf echt kansen te krijgen. Een schot van Jaimy van 16 meter in de handen van de keepster en een kansje van Floortje die bijna kon doorbreken over links. De keepster van SCH’44 was echter snel uit haar doel om de bal te onderscheppen ten koste van een hoekschop. Het werd een steeds leukere wedstrijd, het spel golfde op en neer zonder echt kansen voor de doelen, ruststand 0-0

In de tweede helft, waarin Nina, in plaats van Laura, linkshalf , Priscilla rechtsvoor en Alba in de spits ging spelen, werd Delta iets sterker. Floortje kon een aantal keren op snelheid haar tegenstandster voorbij gaan. Echter werd de keepster van SCH’44 niet echt op de proef gesteld. De verdediging van SCH’44 bleef fel storen waardoor Delta niet de tijd kreeg om haar geliefde spelletje te spelen. Er kwam meer ruimte op het middenveld, de vermoeidheid bij beide partijen nam toe, evenals het aantal wissels. Maartje, de pechvogel van de dag met een paar blessures, botste met haar hoofd tegen dat van haar tegenstandster, waardoor zij ook even uit moest vallen. Delta ging iets beter combineren en liet SCH’44 achter zich aan lopen.

Delta had echter nog wat reserves en zette nog wat aan. SCH’44 werd flink onder druk gezet door de spitsen van Delta, Priscilla en Alba wat resulteerde in een schitterend doelpunt van Floortje. Door het stoorwerk van Delta verloor de goede laatste “man” van SCH’44 de bal waardoor Alba de bal richting Floortje kon spelen. Zij kwam goed voor haar tegenstandster. Recht voor het doel schoot zij de bal keihard onder de lat in het doel, 0-1. De keepster van SCH’44 was kansloos op haar schot. SCH’44 drong nog een beetje aan wat nog een paar gevaarlijke situaties opleverde, echt kansen op een doelpunt heeft de ploeg uit Harmelen niet meer gehad na de goede beginfase.

Na een laatste gevaarlijke vrije trap van SCH’44, die door Marisa onschadelijk werd gemaakt blies de scheidsrechter voor het eindsignaal. Een zwaarbevochten maar verdiende overwinning waardoor Delta bovenin mee blijft doen.

Volgende week opnieuw een wedstrijd tegen SCH’44 maar dan thuis in Houten, aanvang 13:15 uur, scheidrechter K. Dolsma. 

Banners

FC Deltasports '95 versie 1.0, juli 2010