Deze pagina delen via socialmedia

D1 na droomstart ruim langs CDW D1 03-03-2012

Uitslag: 4-1

De D1 heeft zaterdag een zakelijke overwinning geboekt op degradatiekandidaat CDW D1. De thuisploeg begon weergaloos aan de wedstrijd en stond binnen 2 minuten op een 2-0 voorsprong. Nadat Justin er voor de rust nog een schepje bovenop had gedaan, deed CDW in de tweede helft via de spits wat terug. Delta kreeg in de slotfase een aantal goede mogelijkheden om de score verder op te schroeven, maar alleen Igor wist nog doel te treffen: 4-1.

Het team van trainers Robbert Jan en Corian moest het zaterdag stellen zonder Nick (ziek) en Cody (wintersport). Laat dat nou net de spelers zijn die eerder dit seizoen de Houtenaren in Wijk naar een overwinning schoten. Gelukkig weten de trouwe volgers van de D1 dat er meer spelers zijn die een goal kunnen maken. De topscorerslijst op de website onderstreept dat en een reden om zich zorgen te maken hadden de trainers dan ook niet. Tegenover de afwezigheid van Nick en Cody stond de terugkeer van Sven. De middenvelder annex aanvaller heeft er drie maanden uit gelegen met de ziekte van Pfeiffer en keerde afgelopen week terug op het trainingsveld. Verder voegden D2-ers Maceo en Sem zich bij de selectie. Zij mochten de uitdaging aangaan hun kunsten eens te vertonen op een hoger niveau.

Door een afmelding van de KNVB scheidsrechter, mocht clubscheidsrechter Dennis Veenbrink het duel in goede banen leiden. Na zijn eerste fluitsignaal duurde het niet lang voordat de bal in het net lag. Een afgeslagen bal belandde bij Chris en werd door hem hard het strafschopgebied ingeschoten. Niels W. was goed naar binnen gekomen, zette zijn binnenkant voet tegen de bal en tekende zo voor de snelste goal van het seizoen aan: 1-0. De keeper van CDW beleefde een verschrikkelijke beginfase, want een minuut later moest hij voor de tweede keer deze ochtend de bal uit het net vissen. Rechtsback Riordon kwam mee op en kapte naar zijn linkerbeen. De verdediger kende geen angst met zijn mindere linkerbeen te schieten en schoot van buiten de zestien prachtig over CDW's goalie: 2-0.

De D1 zat door de vroege goals op rozen, maar CDW liet zich ondanks het ongelukkige begin niet van de wijs brengen. De spelers van Jorgos Nikolidakis verloren dit seizoen al 15 keer en weten dus als geen ander wat achterstaan is. Na ruim tien minuten werd een steekpass door het midden gegeven en volgde een sprintduel tussen Niels H. en CDW's vrouwelijke spits. Laatstgenoemde kwam als winnaar uit de bus maar bleek één op één met Eise niet koelbloedig genoeg te zijn. De bal werd links naast het doel geschoven. Vijf minuten later zou Justin laten zien dat de D1 minder moeite heeft met scoren. Maceo gaf een corner goed hoog voor en nadat iedereen onder de bal door was gegaan belandde het leer voor de voeten van Justin. Vanaf twee meter schoot de centrale verdediger de bal kinderlijk eenvoudig binnen: 3-0. Het was alweer de vierde goal in competitieverband voor Justin. Vijf minuten voor de rust was het weer de beurt aan CDW. Nadat de spits de bal goed had terug gelegd op de centrale middenvelder, haalde de nummer 10 verwoestend uit. De bal belandde op de deklat en Delta kwam goed weg.

Na de onderbreking ging de D1 net zo van start als hoe het aan de wedstrijd was begonnen. Niels W. brak na een minuut door aan de linkerkant en sneed de zestien binnen. De vleugelaanvaller was veel te rap voor zijn tegenstander en werd onreglementair tegen de vlakte gelopen. Althans, dat was wat iedereen behalve de scheidsrechter dacht te zien. De leidsman wuifde de strafschopclaim dan ook gedecideerd weg. De mogelijkheden voor de thuisploeg volgden elkaar snel op. Eerst onderschepte Chris goed na een mislukte poging van CDW op om te bouwen en gaf de bal aan Maceo. Zijn schot belandde in de handen van de keeper. Vervolgens kwam Niels W. er aan de linkerkant goed doorheen en gaf de bal strak over de grond aan de ingevallen Sem. De D2-er haalde vol uit en zijn inzet vloog maar rakelings langs de rechter kruising.

De eerste beste uitbraak van CDW in de tweede helft zou resulteren in een doelpunt. De rechtsbuiten ging het sprintduel aan met Carlos en trok de bal hoog voor. De vrouwelijke spits hoefde slechts haar hoofd er tegenaan te zetten: 3-1. Ook na de tegengoal leek het er geen moment op dat de overwinning voor Delta nog in gevaar zou komen. Terwijl CDW zelden voor de goal van Eise verscheen, kreeg de thuisploeg de laatste tien minuten een aantal prima mogelijkheden. Justin kreeg na een corner de bal op een paar meter van het doel maar schoot vrij onbesuisd over. Na dit moment werd Sven door Carlos in stelling gebracht. Ook Sven bleek wat onrustig voor het doel en schoot twee meter over. Igor zou de twee even later laten zien hoe je met scherp schiet. De middenvelder troggelde eerst de bal van zijn directe tegenstander af en schoot vervolgens van buiten het strafschopgebied in de linkerhoek: 4-1. Nadat Sems eerdere schot net naast was gegaan, kreeg hij in de slotfase een tweede goede schietkans. Carlos passte de competitiedebutant in en Sem schoot van randje zestien niet gek ver over. De laatste mogelijkheid van de wedstrijd was er één voor CDW's centrale verdediger. Een corner werd door de nummer 3 net over het doel van Eise gekopt. Na drie minuten extra tijd vond scheidsrechter Veenbrink het mooi geweest en blies het duel af.

“Prima overwinning. Vooral de twee vroege goals kwamen als geroepen. We hebben het de vorige keer erg moeilijk gehad met dit stugge ploegje. Als je dan na een paar keer met je ogen geknipperd te hebben op het scorebord ziet staan dat we met 2-0 voor staan is dat wel erg lekker. Verder is het super als je datgene waar je vooraf op hamert, terug ziet in de wedstrijd. Dan doel ik bijvoorbeeld op een Igor die veel vaker dan voorheen over zijn man heen durft te gaan en een Rio die mee op komt en zichzelf hier direct in de vorm van een doelpunt mee beloond. Zo zijn er meer voorbeelden te noemen. Iedereen voerde zijn taak gewoon goed uit en dan kun je optimaal presteren. Zo sloot onze verdediging snel aan bij balbezit voor onze aanvallers en hielden we het speelveld in balbezit uitstekend groot. Ik ben blij om te zien dat we de wedstrijd vanaf de eerste tot de laatste minuut volledig onder controle hadden. Laten we vooral zo doorgaan met z'n allen!”, aldus trainer Corian.

FC Delta Sports'95 D1 - CDW D1 4-1 (3-0)
toeschouwers: 65
1-0 Niels W. (Chris) '1
2-0 Riordon '2
3-0 Justin (Maceo) '17
3-1 CDW '37
4-1 Igor  '50

Overige uitslagen speelronde 17:
Houten D1 - Spakenburg D1 0-4
Nieuwland D1 - Wasmeer D1 3-2
Hoogland D1 - Vriendenschaar D1 0-0
Kampong D1 - Huizen D1 0-0
Roda'46 D1 - AS'80 D1 5-2
Victoria D1 - De Meern D1 UITGESTELD

Verslaggever: Corian

Banners

FC Deltasports '95 versie 1.0, juli 2010