Deze pagina delen via socialmedia

F7M iets te laat op stoom 10-03-2012

Uitslag: 1-2

Vandaag hebben we geluk. Vele teleurgestelde gezichten kwam ik tegen toen we bij de voetbal aankwamen. Wij mogen op het kunstgras dus het gaat door. Helaas kon Sophie vandaag niet meedoen, ze is deze week tijdens de training uitgegleden en heeft daarbij haar enkel gekneusd. Sophie wordt snel beter, want we missen je. Het niveau van vorige week werd niet behaald, maar al met al een goede wedstrijd waarbij ik toch weer heb mogen genieten van de extraatjes die ik heb gezien. Wederom een aantal scharen (Lise, Isa en Tessa) afpakken en passeren (Noa, Iris, Amber, Fieke Julia en Ciara) en uitstekend keeperswerk van Noa en Ciara.

Amber is gelukkig helemaal hersteld van haar polsbreuk en waar ze in de eerste helft heel goed de bal afpakte maar meteen weer wegschoot voerde ze in de 2e helft haar taak goed uit. Namelijk het proberen te passeren van de tegenstander. Sterker nog het bleef niet alleen bij proberen: minimaal 3x passeerde Amber haar tegenstander. Heel goed gedaan Amber, zie je wel dat je het kan. Iris was er vandaag weer bij. Ook bij Iris ging het vandaag goed, het afpakken ging als vanouds en vandaag heeft ze laten zien ook op snelheid de tegenstander voorbij te kunnen dribbelen met ook nog een kap beweging erbij. Ciara stond in de eerste helft heel goed en attent te keepen. Op het juiste moment kwam ze uit de goal. Bunnik had een aantal keer dat ze alleen voor de goal konden komen, maar daar was Ciara als de kippen bij om de bal op te pikken en Bunnik had geen schijn van kans. In de laatse minuut lukte het Bunnik om te scoren: een mooie lob over iedereen heen, Ciara was kansloos.

De 2e helft heeft Ciara goed gevoetbald. Ze passeerde de tegenstander heel mooi buitenom en ging goed door met een voorzet waarbij Fieke en Isa bijna konden scoren. Tessa had in de eerste helft een hele goede verre ingooi (het leek wel of ze erop had getraind). De bal ging over iedereen heen waardoor Lise een vrije doortocht had naar de goal. Helaas ging de bal er net niet in. Gedurende de wedstrijd liet Tessa zien dat het passeren steeds beter gaat. Ook met behulp van de schaar stuurde ze vandaag weer een tegenstander het bos in. De overstap en draai kwam vandaag weer vroeg uit de bus bij Isa, in het begin van de wedstrijd werd de tegenstander al weer behoorlijk in het bos gestuurd. Ook de schaar deed het weer vandaag. Het passeren gaat al heel goed bij Isa. Fieke was vandaag een beetje geblesseerd, maar ondanks de blessure heeft ze goed gevoetbald. Een hele goede inzet (af en toe een beetje mank lopen) zorgde ervoor dat Fieke regelmatig de bal ging afpakken en gevolgd door het passeren van de tegenstander. Noa heeft in de eerste helft menigmaal de bal afgepakt en geprobeerd te passeren, dat lukte niet elke keer, maar dat geeft niet, het gaat om het proberen. Ook in de aanval ging het goed, Noa probeerde zelfs een een-tweetje op te zetten die helaas mislukte, heel mooi om te zien. In de 2e helft heeft Noa gekeept, en ze heeft goed opgelet hoe Ciara uitkwam, want ook Noa kwam menigmaal heel goed uit waardoor Bunnik niet kon scoren.

Helaas lukte het Bunnik om vroeg in de 2e helft te scoren 0-2. Vandaag was het toch weer Lise die een verhaal appart was. Wederom met de longen van een paard raasde Lise over het veld. Actie naar actie, aanvallen en verdedigen Lise liep overal. Een mooie kans in de 1e helft na de ingooi van Tessa ging er niet in. De schaar die ze in de 2e helft maakte waardoor ze een tegenstander passeerde was fantastisch. Nadat we de bal op de eigen helft hadden afgepakt en Julia de bal naar Lise had geschoten, ging de turbo weer aan en dribbelde ze van eigen helft naar de goal van Bunnik, terwijl er ook nog tegenstanders naast haar liepen. Ik heb me laten vertellen dat ze eerst goed keek waar de keeper stond voordat ze koelbloedig de bal met de rechterwreef in de rechteronderhoek schoot. Een hele mooie en verdiende goal: 1-2. Julia had vandaag wederom minder geluk met het passeren, het komt er net niet uit, dat is heel jammer, want Julia kan het wel. Toch lukt het haar wel om veelvuldig de bal af te pakken. Een keer was dat zelfs heel belangrijk, de tegenstander ging alleen op Noa af maar daar stak Julia toch nog een stokje voor. Heel slim pakte ze de bal af waardoor Bunnik niet kon scoren.

Na een 0-1 ruststand hebben we uiteindelijk 1-2 gespeeld, jammer van het begin van de 2e helft waar we een beetje mat hebben gespeeld. De eerste helft en het laatste deel van de 2e helft hebben we goed gespeeld. Jammer dat we pas laat in de 2e helft de aansluitingstreffer maakte. Als we dat eerder hadden gedaan had ik het gevoel dat we nog meer goals hadden kunnen maken. Voor de vaste lezers wederom waar het om gaat zijn die fantastische schijnbewegingen die we nu al laten zien, die zijn echt geweldig. Meiden bedankt jullie hebben vandaag weer laten zien dat jullie weer verder aan het groeien zijn.  Ook deze week kregen we weer complimenten van enkele ouders van de tegenstander.

Speciale dank aan:

  1. Wendy en Cisca voor het betere wisselwerk;
  2. Cisca voor de lekkere thee en koffie;
  3. Coen voor het maken van de foto’s;
  4. Alle meiden voor het passeren;

Sportieve groeten,
Bas

Banners

FC Deltasports '95 versie 1.0, juli 2010