Deze pagina delen via socialmedia

D1 geeft Hoogland de punten cadeau 21-04-2012

Uitslag: 1-0

De D1 heeft zaterdag terecht verloren van Hoogland D1. Zowel de eerste als de tweede helft stond er een ploeg op het veld die dacht op 50% wel even van Hoogland te winnen. De eerste helft bleef dat de Houtenaren nog bespaard, maar vijf minuten na rust bestrafte de thuisploeg een opeenstapeling van slordigheden. Tegen het eind van de wedstrijd was er weer iets te zien van de manier waarop de D1 kán voetballen. Het bleek echter niet genoeg om een nederlaag te voorkomen: 1-0.

Met een complete (!) selectie werd zaterdagmorgen naar Hoogland afgereisd. Een ploeg die onderaan de competitie bungelt en de punten nog hard nodig heeft. Dat geldt minder voor Delta. De geel-blauwen bezetten de vijfde plek, maar hebben nog wel wat punten nodig om die mooie plek in de subtop veilig te stellen. De over gebleven concurrenten voor die plek zijn Nieuwland en Vriendenschaar. Kijkend naar de te spelen wedstrijden kan gezegd worden dat Vriendenschaar het meest eenvoudige programma heeft. Nieuwland en Delta hebben allebei nog enkele lastige wedstrijden te gaan. Dat Hoogland net als Delta een gebrek aan velden heeft werd snel duidelijk. De teams op veld 2 waren nog maar net klaar of de KNVB-scheidsrechter wilde de Hoofdklasse-wedstrijd al van start laten gaan. Na een korte warming-up en twee simpele pass oefeningen klonk het beginsignaal.

Er stonden op eerste oog twee scherpe teams op het veld die kosten wat kost voor de drie punten wilden gaan. Op het eerste oog, want Hoogland zou over de hele wedstrijd gezien stukken gretiger zijn. De eerste kans was er één voor de thuisploeg. Een mooie boogbal belandde over de verdediging van de D1 en kwam terecht bij de spits. Hij haalde de trekker over en via de buitenkant van de paal ging zijn schot naast. De bezoekers kwamen hier goed weg. Na een kwartier wisten zij zelf voor het eerst in de wedstrijd serieus voor de goal te verschijnen. Nick legde aan voor een vrije trap vanaf links en schoot hoog richting de linkerhoek. In de overvolle zestien had de keeper niet goed zicht op de bal en leek Cody de bal te verlengen. De aanvaller kon net niet bij de bal komen en Hooglands goalie ving uiteindelijk eenvoudig.

Drie minuten na dit moment kon Chris bijna in kansrijke positie komen. Een hoge bal van Justin werd met het hoofd verlengd door nummer 4, waarna de bal tussen de rechtsbuiten en keeper belandde. Laatst genoemde kwam als sterkste uit de situatie en zorgde ervoor dat de bal werd weggewerkt. Tegen de rust zou Sven vergeten het overzicht te bewaren. Hij veroverde de bal zelf goed aan de rechterkant, maar vergat om zich heen te kijken. Zonde, want Cody stond vrij voor de goal en liet ook duidelijk van zich horen. Zijn schot uit een haast onmogelijke hoek vloog hoog over. De D1 moest het de eerste helft met deze mogelijkheden, die niet eens kansen genoemd kunnen worden, doen. Het was heel matig wat de ploeg op de mat legde. Zelfs de altijd zo degelijke Jona en Igor verloren na ingevallen te zijn hun eerste duels op scherpte.

In de rust werd besproken dat wel heel gezapig was, niet wetende dat de tweede helft de overtreffende trap zou zijn. Hoogland troefde Delta keer op keer af in de persoonlijke duels, waardoor de D1 er zelden met veel man uit kon komen. De manier waarop de Houtenaren in het tweede bedrijf op achterstand kwamen was kenmerkend. Eise wachtte een paar tellen te lang met één van de centrale verdedigers in te spelen, waardoor de aanvallers van Hoogland door kregen naar wie de bal werd gespeeld. Riordon moest uit reactie snel handelen en Carlos kaatste vervolgens half hoog terug. De bal werd onderschept door Hoogland en tot zover was er nog niets aan de hand. Slordigheden kunnen immers hersteld worden. Frustrerend was het om te zien dat daar nauwelijks een poging toe werd gedaan. Kinderlijk eenvoudig slalomde de halfspeler langs twee, drie man. De manier waarop hij het afmaakte verdiend lof. De bal verdween hard en zuiver in de linkerhoek: 1-0.

Delta voetbalde om het voetballen, als figurant in een toneelspel. Het kon zestig minuten lang geen rol van betekenis spelen en maakte daarmee niet eens aanspraak op een punt. Hoogland kreeg verschillende mogelijkheden om uit te lopen naar een grotere tussenstand, maar bespaarde de D1 een grotere achterstand. Daarbij kan Eise's mooie redding als zeldzaam lichtpuntje niet ongenoemd blijven. Een hard schot werd uitstekend klemvast gepakt. Een kwartier voor tijd kwam Delta eindelijk eens in de zestien van Hoogland. Een vrije trap belandde bij Chris, die vanuit goede positie op het doel kon schieten. Hij raakte de bal niet zoals hij gewild had en het leer vloog rechts naast. Tot aan de 55e minuut was het spel niet om aan te gluren, maar de laatste minuten speelde de D1 een spelletje dat weer op voetbal leek. Nu kon er wel gewerkt worden en werden ballen met concentratie en overtuiging ingespeeld. Hoogland werd terug gedrukt maar Igor (afstandsschot) en Cody (vrije trap) konden de nederlaag niet voorkomen.

“Een hele matige vertoning. Wij kregen pas in de laatste vijf minuten door dat we met een andere instelling Hoogland echt wel onze wil hadden kunnen opleggen. De beginfase en slotfase waren aardig, maar wat daar tussenin zat was echt van een twijfelachtig niveau. Ik denk dat het met een stukje onderschatting te maken heeft. Er ontbrak vandaag een bepaalde spanning die je scherp houdt. We stonden met een houding van “dit klusje klaren we wel even'. Dus niet... We spelen nergens meer om en Hoogland staat heel wat plaatsen onder ons. De gemakzucht sloop er vandaag in, maar dat mag niet als je het seizoen goed wil beëindigen. De tegengoal was een korte samenvatting van de hele wedstrijd. De ene slordigheid volgde de andere op en vervolgens werd er nog net geen rode loper voor die gast uitgelegd. Willen we die laatste wedstrijden niet met een rotgevoel van het veld stappen, dan moeten de koppen bij elkaar gestoken worden en moet ervoor gegaan worden. Competitiewedstrijd of oefenwedstrijd, dat maakt niet uit. Daarom ben ik blij dat we maandag alweer een oefenpotje spelen. We hebben wat goed te maken!'', aldus trainer Corian

De D1 speelt maandagavond een oefenwedstrijd tegen Nordic Soccer U14 (meisjesteam uit de USA). Aanvangstijd 19.00 uur, verzamelen 18.30 uur. De woensdagtraining zal niet intensief zijn, zodat er na twee wedstrijden kort na elkaar voldoende hersteltijd is naar de zaterdag toe.

Hoogland D1 - FC Delta Sports'95 D1 1-0 (0-0)
toeschouwers: 49
1-0  Hoogland '34

Overige uitslagen speelronde 23:
sv Houten D1 - Roda'46 D1                 1-1
Vriendenschaar D1 - Wasmeer D1    6-2
Huizen D1 - AS'80 D1                            2-9
Kampong D1 - Nieuwland D1            2-3
De Meern D1 - CDW D1                      4-3
Victoria D1 - Spakenburg D1             3-1
 

Verslaggever: Corian

Banners

FC Deltasports '95 versie 1.0, juli 2010