Deze pagina delen via socialmedia

E13 redt het net niet tegen koploper 05-05-2012

Uitslag: 6-5

Afgelopen zaterdag moesten we aantreden tegen de koploper Jonathan. De thuiswedstrijd was verloren gegaan met 1-6 maar toen konden we ook al terugkijken op een wedstrijd waarin het lang gelijk opging. Zo ook nu weer.

Onze jongens bleken goed gemotiveerd aan de wedstrijd te gaan beginnen zonder nog terug te denken aan de eerste wedstrijd en zeker de eerste helft durf ik te zeggen dat we het betere van het spel hadden. Goed veldspel zorgde er voor dat we veel kansen kregen. In de 5e minuut schoot Ivar de 0-1 binnen, lekker hard in de hoek buiten bereik van het goede keepertje van Jonathan. Deze knaap had ons in de thuiswedstrijd de das omgedaan omdat hij zoveel tegenhield.

Jonathan wilde niet verliezen, ze konden immers kampioen worden en trokken ook ten aanval. Jort redde ons eerst nog in de 8e minuut op knappe wijze, maar in de 10e minuut konden we ze niet stoppen om de 1-1 op het scorebord te zetten. Niets aan de hand dachten we echter en er ontstond een spannend duel waarin we niet onder deden voor de koploper. Even later zette Niels met een goed schot van enige afstand ons weer op voorsprong 1-2 waarna Jonathan weer opkwam en 2-2 scoorde. Delta bleef er echter in geloven en met onze sterke achterhoede Jasper en Bart die voor de goede opbouw van achteruit zorgden, was het wachten op de volgende kans. Die kwamen er wel alleen ze gingen er niet in. Omdat Jonathan dat wel deed gingen we rusten met een 3-2 achterstand.

In de rust hebben we even gepraat en afgesproken niet op te geven en Floris stuurde we het veld in met de opdracht er een te gaan scoren. Nou dat deed hij dan maar gelijk dan was die opdracht in ieder geval verwerkt( gaan we vaker doen). Na 3 minuten was het dus al 3-3.

Jonathan echter schakelde op en enig moment dacht ik dat het mis ging. Jonathan liep uit naar 5-3, maar nadat Yannick de stand op 5-4 bracht na goed doorgaan, kreeg Ivar de bal voor de voeten en schoot hem van ver over de keeper in de kruising. GELIJK het was weer GELIJK! Wisselspelers wilden het veld in rennen om mee te juichen en ouders en spelers konden hun geluk niet op. Ivar liep met een Smile van oor tot oor en er zat meer in dan gelijk spelen. Dat dacht Jonathan ook en het was zuur voor Delta dat kort voor het eindsignaal hun toch de 6-5 maakten en er te weinig tijd overbleef om nog gelijk te maken. Jammer, maar het was een hele spannende pot en jullie hebben gewoon goed voetbal laten zien.

Dan kan het toch nog gebeuren dat je verliest, maar jullie hebben er alles aan gedaan jongens om het te voorkomen!

Scoreverloop:
‘5                    0-1                  Ivar
’10                  1-1                  Jonathan
’13                  1-2                  Niels
’15                  2-2                  Jonathan
’20                  3-2                  Jonathan
’28                  3-3                  Floris (Ivan)
’32                  4-3                  Jonathan
’36                  5-3                  Jonathan
’38                  5-4                  Yannick
’43                  5-5                  Ivar (Tim)
’48                  6-5                  Jonathan

Man of the Match:  Bart

Je speelde vandaag weer heel goed achterin en zorgde voor een goede opbouw van het spel.
Had enige pech omdat ze de bal tegen je aan schoten waaruit een doelpunt kwam.
Maar je speelde gewoon heel goed en bent verdiend de Man of the Match

Banners

FC Deltasports '95 versie 1.0, juli 2010