Deze pagina delen via socialmedia

D1 maakt bijna eind aan titelaspiraties Victoria 05-05-2012

Uitslag: 2-3

De D1 heeft het zaterdag koploper Victoria D1 bijzonder moeilijk gemaakt. Op het hoofdveld werkte de thuisploeg vooral een hele sterke eerste helft af. Nadat Victoria al snel op voorsprong was gekomen, duurde het niet lang voordat die achterstand in een voorsprong werd omgebogen. De doelpunten van Chris en Sem mochten er allebei wezen. Delta hield lang stand, maar zag in de laatste minuten een zeker lijkende overwinning uit de handen glippen. De wedstrijd eindigde in mineur: 2-3.

Dit weekend was het de beurt aan Niels W. en Cody hun debuut te maken voor de C1. Zij waren niet de enige afwezigen, ook Justin en Jona deden niet mee met de D1. Een behoorlijk lijstje aan spelers en daardoor moesten er de nodige vervangers opgeroepen worden. Sem en Alain maakten promotie vanuit de D2 en E1-er Giovanni mocht zijn debuut gaan maken in de D. Tegenstander Victoria was eveneens niet compleet. De ploeg miste de keeper, de laatste man en nog een speler en moest daardoor ook de nodige spelers oproepen.

Voor bezoekers stond er vandaag veel op het spel. In de wetenschap dat concurrent AS'80 nog moest aantreden tegen relatief eenvoudige tegenstanders als Houten en Wasmeer weten de dat Victoria zich geen misstap meer kan veroorloven. Delta is zo goed als uitgespeeld en heeft een plek in de subtop veilig gesteld. Het is alleen nog de vraag of het op de 5e, 6e of 7e plaats gaat eindigen. De D1 is uiterst gemotiveerd om voor de prachtige plek vijf te gaan, zonder dat daar veel druk op staat. Vrijuit voetballen was dan ook de opdracht, met lekker veel lef.

Met een extra trainer langs de lijn werd om 09.00 uur afgetrapt. Dennis Veenbrink zal trainer Corian tot het einde van het seizoen assisteren. Dennis heeft ambitie om volgend zelf een team te gaan trainen en is benieuwd wat er allemaal bij het trainersvak komt kijken. Meneer Veenbrink is overigens geen onbekende voor de D1, hij floot het team meerdere keren dit seizoen.

De D1 begon prima aan de wedstrijd maar zou bij de eerste beste hoekschop van Victoria wel al snel op achterstand komen. Organisatorisch klopte er weinig van bij de thuisploeg en de tegenstander maakte hier dankbaar gebruik van. De bal vloog net over het hoofd van Igor en kon vogelvrij in geknikt worden: 0-1. Delta liet zien zich onmiddellijk te willen herpakken en kwam er gevaarlijk uit via Alain. Een voorzet van de linksbuiten belandde net achter Chris. Een moment later zou het al op gelijke hoogte komen... en hoe! Sem ontving een hoge bal op de zestien meter. Waar de verleiding groot is de bal in één keer op doel te rammen, nam de halfspeler de bal eerst keurig aan. Vervolgens roste hij het leer in de stuit prachtig over de keeper van de bezoekers heen: 1-1.

De thuisploeg had de smaak te pakken en deed absoluut niet onder voor koploper. Met name de uittrappen van Eise boezemde Victoria de nodige angst in. Zo ook in de dertiende minuut. Een uittrap ver over de middenlijn belandde bij Sven, die de bal prima controleerde. Hij zette een flinke sprint in en gaf Chris, al dan niet in buitenspelpositie, de bal mee. De rechtsbuiten nam kort aan en haalde vervolgens vol uit. Een heerlijke wreeftrap belandde rechts in de hoek, buiten het bereik van de keeper: 2-1

Het meeste gevaar van de Hilversummers kwam uit hoekschoppen. Er werd door Delta niet altijd even scherp gedekt maar de bezoekers strafte dat niet voor de tweede keer af. Na een langdurige scrimmage voor de doel en wat gegil van Eise kon er weggewerkt worden. Op slag van rust zou Sven nog één keer het vijandelijk doel onder vuur nemen. Zijn half hoge schot werd pas in tweede instantie gepakt door de keeper.

In de rust was trainer Corian erg tevreden over wat hij de eerste helft had gezien. Allebei de doelpunten getuigden van, jawel, lef. Zowel Sem als Chris dachten niet na voordat zij schoten en dat leverde twee prima goals op. Ook over de inzet was niet te klagen, met Nick als absolute uitblinker. Duels werden niet uit de weg gegaan, zo zou Riordon zeggen in de kleedkamer.

De tweede helft was het een kwartier wachten op de eerste goede kans. Chris maakte een succesvolle actie aan de rechterkant en kwam naar binnen om een steekpass te geven om Alain. De buitenspeler schudde zijn directe tegenstander af en stuitte uiteindelijk op de keeper. Hierna was het de beurt aan Victoria en zag de uitploeg een inzet via de buitenkant van de paal naast gaan.

In het tweede deel van de wedstrijd zouden zich weinig écht grote kansen voordoen, maar bleef het onverminderd spannend op De Kruisboog. De krachten vloeiden langzaam weg bij de thuisploeg en Victoria wist maar al te goed dat het deze wedstrijd moest winnen. Het zette aan, deed er een schepje bovenop en gooide een kwartier voor tijd een extra man in de spits. Delta kreeg de bal vaak niet meer over de middenlijn en op het moment dat het de aanvallers wist te bereiken, hadden zij moeite de bal even bij zich te houden. De minuten tikte echter in het voordeel van de thuisploeg weg.

De overwinning leek over de streep getrokken te worden, totdat de scheidsrechter na een vermeende handsbal van Nathan drie minuten voor tijd naar de stip wees. De leidsman maakte al met al een onzekere indruk en ook deze beslissing leek op basis appèl genomen te zijn. De penalty werd in de rechter onderhoek geschoten: 2-2. Met een gelijkspel zou met name Delta goed kunnen leven, maar Victoria wilde meer. In extremis zou de ploeg ook meer krijgen. De linksbuiten ontsnapte aan de aandacht van verdedigers en tikte de bal in de rechterhoek: 2-3. Vrijwel direct na het doelpunt werd er afgefloten. Zwaar teleurgesteld werd door de geel-blauwe de kleedkamer opgezocht.

''Weer maken we het een topploeg lastig en weer blijft de beloning daarvoor uit. De jongens waren na afloop zwaar aangeslagen en gefrustreerd. Niet meer dan logisch. Het is leuk te weten dat we het Victoria heel erg lastig hebben gemaakt, maar dat wil je als groep uiteindelijk ook vertaald zien worden in de uitslag. Tegen AS'80 was er even hoop op de ultieme beloning in de vorm van een punt maar waren we na afloop toch vooral blij dat we niet overlopen werden. Vandaag was er meer mogelijk dan ''niet overlopen worden'' en hadden we lange tijd echt uitzicht op een overwinning. Goed, tijd om te jammeren is er niet. Zaterdag spelen we de laatste wedstrijd van het seizoen en gaan we op bezoek bij De Meern. Weer een pittige wedstrijd, maar we gaan voor een mooie afsluiting van het competitieseizoen!'', aldus trainer Corian.

FC Delta Sports'95 D1 2-3  Victoria D1 (2-1)
toeschouwers: 67

0-1 Victoria '3
1-1 Sem '8
2-1 Christian (Sven) '13
2-2 Victoria '57
2-3 Victoria '60


Overige uitslagen speelronde 25:
sv Houten D1 - AS'80 D1 0-4
CDW D1 - Vriendenschaar D1 0-0
Wasmeer D1 - Huizen D1 0-4
Spakenburg D1 vv De Meern 1-2
Dinsdag: Roda'46 D1 - Kampong D1
Donderdag: Hoogland D1 - Nieuwland D1

Verslaggever: Corian 

Banners

FC Deltasports '95 versie 1.0, juli 2010