Deze pagina delen via socialmedia

MC1 en MC2 winnaars toernooi CSW 12-05-2012

Uitslag: 4-0

Zaterdag 12 mei waren de MC1 en MC2 uitgenodigd op het Jasmin Peters meidenvoetbaltoernooi in Wilnis, een toernooi waarvan de opbrengst in het geheel bestemd was voor het Ronald McDonalds huis en het Emma Kinderziekenhuis. Al vroeg waren we op pad om op tijd bij de opening van het toernooi te kunnen zijn. De MC2 was niet volledig, aangezien Laura en Maartje om uiteenlopende redenen afwezig waren, en had dus maar 10 spelers. De hulp kwam echter uit onverwachte hoek. De MC1 had spelers genoeg (13 ) zodat elke wedstrijd  een andere speler door kon schuiven naar de MC2.

De eerste wedstrijd van de MC2 was tegen Kockengen MC1,  vanaf het begin had de MC2 een overwicht maar kon dit nog niet in doelpunten uitdrukken. Na ongeveer 15 minuten kwam dit gaatje er wel en scoorde Alba de verdiende openingstreffer. Kort hierna scoorde Richelle met een hard schot in de linkerbovenhoek de 2-0. Kockengen kwam er niet meer aan te pas, de eindstand na 25 minuten was dan ook een terechte 2-0.

De tweede wedstrijd was tegen Hertha MC1, in deze wedstrijd heeft de MC2 een demonstratie gegeven van ongeveer 25 minuten, met goed combinatievoetbal, goede loopacties en felle duels op de bal werd Hertha compleet overklast. Het gevolg was een monsterscore van 5-0, het waren 5 schitterende doelpunten, uitgespeeld op snelheid en overzicht; zie de actie van Floortje op rechts waar zij 2 tegenstanders passeerde, toen even naar links keek, de derde tegenstander passeerde en vervolgens een goede voorzet gaf waaruit gescoord werd. Na het eerste doelpunt kwam er al een compliment van een leider van Hertha over het vertoonde spel van de MC2.

De MC2 kwam dus op stoom, de derde wedstrijd was tegen Zuidvogels MC2. Ook in deze wedstrijd was de MC2 een maatje te groot voor de tegenstander. De score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen dan de uiteindelijke 5-0 als alle kansen zouden zijn benut.  Na de laatste poulewedstrijd was duidelijk dat de MC2 onbedreigd winnaar was geworden van poule 4.

De MC1 had ondertussen ook haar 3 wedstrijden gespeeld, tegen Stedoco MD1 0-0, een gelijkopgaande wedstrijd met een terechte uitslag, de wedstrijd tegen, wie kent ze niet, het team van VW-HDEW MC1, werd een makkelijke 5-0 overwinning. De laatste poulewedstrijd tegen de thuisploeg, en bekende uit de Hoofdklasse, CSW MC1 was van belang, de winnaar zou poulewinnaar worden, bij een gelijkspel kon Stedoco MD1 nog de eerste plaats overnemen. Delta MC1 had een licht overwicht maar kon de wedstrijd niet winnend afsluiten, 0-0. Omdat Stedoco slechts met 3-0 had gewonnen van VW-HEDW, was de MC1 op doelsaldo poulewinnaar in poule 3 geworden.

In de halve finale speelde de MC1 tegen Kockengen MC1. Het krachtsverschil was te groot. De MC1 won deze wedstrijd met 5-0 zonder zich in te spannen.

De MC2 daarentegen moest tegen de thuisploeg CSW MC1 spelen. De spanning was te snijden bij deze ploeg, de finale moest gehaald worden in het eigen toernooi. De eerste winst haalde de MC2 met de toss. Met de wind in de rug begon de MC2 aan de  wedstrijd . Wat niemand verwachtte van de thuisploeg gebeurde toch, de MC2 van Delta was gewoon beter, zelfs in de 4e wedstrijd van het toernooi (zonder reservespelers) kreeg de ploeg kansen om te scoren. De kracht was echter weg om doeltreffend uit te halen. CSW kwam slechts sporadisch bij het doel van de MC2. De verdediging zat als vanouds potdicht zodat deze wedstrijd eindigde in 0-0. Strafschoppen dus,  bloedstollend spannend, MC2 2-0 voor na 2 strafschoppen, na 4 strafschoppen gelijk, 2-2.   De vijfde en laatste strafschop van CSW werd wederom gehouden door Lisa (net als de eerste), Cato mocht de laatste strafschop nemen en scoorde de winnende., 3-2; De MC2 in de finale tegen Delta Sports MC1.

De finale werd gespeeld op het hoofdveld, aangezien de MC2 maar 10 spelers had, speelde ook de MC1 met 10 spelers. Hier had de MC1 het meeste last van, de MC2 gaf de eerste 15 minuten goed tegenstand en kreeg zelfs kansjes op een doelpunt. De MC1 was wel sterker maar kwam aanvallend tekort in deze wedstrijd. Misschien de volgende keer toch 11 tegen 11 ?.  Na de eerste van 8 wissels !!! scoorde de MC1 via een lucky schot de 1-0. Een mislukte voorzet verdween boven Lisa in het doel. Hierna was de tegenstand van de MC2 gebroken. De krachten waren weg en de MC1 kon uitlopen naar een geflatteerde 4-0.

Een terechte eerste plaats voor de MC1, maar de morele winnaar vandaag was toch de MC2. Het hele toernooi zeer goed gevoetbald met een verdiende 2e plaats tot gevolg, het publiek heeft genoten van het spel van de MC2 vandaag. Al met al een goede dag voor Delta Sports waarop de MC1 en MC2 de terechte winnaars werden op het goed georganiseerde toernooi in Wilnis.

MC1

Poule 3
CSW MC1
Delta Sports MC1 
Stedoco MD 1
VW-HEDW MC1

Poule 4 KL
Hertha MC1
Zuidvogels MC2
Delta Sports MC2
Kockengen MC1

Banners

FC Deltasports '95 versie 1.0, juli 2010