• Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor
  • Webshop
  • AFC Quick JO14-1 - JO14-1 dd 13-10-2018 (1-1)

    Als je in het lopende seizoen alle beker- en competitiewedstrijden ruimschoots hebt weten te winnen, dan komt het moment van het verliezen van punten iedere dag een stukje dichterbij. Voor Delta Sports O14-1 was dat moment afgelopen zaterdag in Amersfoort op bezoek bij AFC Quick 1890. Met een 1-1 gelijkspel liep het team tegen dit puntverlies aan. Een teleurstelling die hoort bij voetbal, maar die niet nodig was geweest.

    Het was overduidelijk, de grensrechter was zaterdagmiddag in het zomerzonnetje de beste man van het veld. Ook invalkeeper Jesper uit O13-2 was genomineerd, hij verving de geblesseerde Kai waardig, maar Joep was gewoonweg de beste man. De veldspelers lieten bepaald niet het beste van zichzelf zien. Er zat ‘te weinig energie’ in het team.

    Quick kreeg te veel ruimte en Delta kwam niet of nauwelijks aan voetballen toe. Desalniettemin was er toch sprake van een flink veldoverwicht voor Delta. Er waren wel een paar kansen door snelle uitvallen, maar doelpunten vielen er tot ver in de tweede helft niet. Ook na de 0-1 voorsprong, werden er geen kansen gecreëerd. Toen Quick ook nog een tegendoelpunt maakte, was het eigenlijk wel terecht dat deze wedstrijd op een remise uitdraaide. Voetballend kansen creëren, wat de boys de afgelopen weken wel lieten zien, was er zaterdag niet bij. Hoe zoiets komt, is voer voor menige discussie. Het was warm en veel jongens klaagden over hoofdpijn, maar daar had de tegenstander ongetwijfeld net zoveel last van.

    Eén ding staat vast, het elftal is nog steeds koploper in de competitie en komende zaterdag hebben de jongens weer een kans om te laten zien dat ze echt wel lekker kunnen ballen. In het bekertoernooi is Vriendenschaar O14-1 dan om 9.00 uur (!) de tegenstander.  Komt dan zien.