• Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor
 • Webshop
 • AFC Quick JO14-1 - JO14-1 dd 18-05-2019 (2-3)

  Remontada van de Onder 14-1 aan vooravond kampioenschap in Topklasse

  De Onder 14-1 van Delta Sports kan zich opmaken voor het kampioenschap in de landelijke Topklasse. Afgelopen zaterdag was er sprake van een ware ‘remontada’ in Amersfoort bij AFC Quick. Het elftal won met 2-3 na een ruststand van 2-0 en staat fier aan kop in de Topklasse.

  Het was een zware strijd die Onder 14-1 zaterdag won. Ondanks de overhand die Delta had in de eerste helft, vielen er toch twee doelpunten voor Quick. Delta liet wel regelmatig zien tot welk voetbal het elftal in staat is. Het balletje werd soepel rondgespeeld en de opbouw vanuit de achterhoede via het middenveld naar de spitsen was regelmatig rechtstreeks uit het boekje. Maar van veel gevaar voor de goal van de tegenstander was te weinig sprake. Kansen waren er wel, maar die werden niet verzilverd. De trainer hamerde er in de rust op dat er nog kans genoeg was om terug te komen in de wedstrijd. De peptalk in de rust was niet tegen dovemans oren gezegd.

  Perfecte vrije trap
  Delta vervolgde de wedstrijd en was snel weer de bovenliggende partij. De 2-1 werd gemaakt uit een perfect genomen vrije trap van Nino. Een oplettende toeschouwer was zo bijdehand om zijn camera te laten draaien en legde dit fijne staaltje traptechniek loepzuiver vast. Het wonderschone doelpunt gaf de spelers duidelijk moed.

  Onberispelijke penalty
  Onder 14-1 rook dat er meer te halen was. De aanval werd veelvuldig gezocht, maar de verdediging moest tegelijkertijd keihard werken om niet nog een tegendoelpunt om de oren te krijgen. In deze fase lieten de backs en de centrale verdedigers zien dat ze enorm hard kunnen werken. En vooral naast het uitschakelen van hun tegenstander ook de bal voetballend richting het middenveld of de aanvallers kunnen krijgen. Hierdoor kwam Quick verder onder druk. Dit zorgde uiteindelijk voor een terecht gegeven penalty voor Delta. Zoals het hele seizoen al, werd deze door Nino onberispelijk en dus onhoudbaar ingeschoten. De gelijkmaker was daar, 2-2.

  Remontada van de bovenste plank
  Op dat moment kwam er voetballend meer rust in het team. Immers, met een gelijkspel zou de Onder 14-1 volgende week ook kampioen kunnen worden. Langs de lijn onder de meegereisde supporter werd er op twee gedachten gehinkt. Gooi de pot dicht en zorg dat dat ene punt wordt binnen gesleept -en- spelen voor de overwinning. Het mooie was dat de jongens binnen de lijnen zelf het doorslaggevende antwoord met de voeten gaven aan de wijze mannen langs de lijn. Dit mondde uit in een doelpunt zoals Avery er dit seizoen al vele heeft gemaakt. Na een uitstekende dieptepass ging hij er als een speer vandoor met de bal en maakt de 2-3. Een remontada van de bovenste plank.

  Goed gepresteerd
  Het elftal onder leiding van Thom heeft dit seizoen buitengewoon goed gepresteerd. Kai de keeper houdt zijn doel goed schoon. 15 goals tegen in 10 wedstrijden op dit niveau is ook zeker zijn verdienste. Centraal achterin staan Olav en aanvoerder Thijmen als een huis. Naast hun lengte brengen ze strijdlust en zekerheid. De backs Melle, Nicolas en Tijn zijn gegroeid in hun rol als vleugelverdediger en laten een afwisseling zien van drang naar voren en volledige focus op het uitschakelen van hun mannetje.
  Voetballend gaat het op het middenveld ook prima. Joran, Daan, Duuk en Levi kunnen de bal onderling laten rollen, maar weten ook de aanvallers in stelling te brengen. Dat in combinatie met volledige inzet laten ze regelmatig mooie combinaties zien.
  Het aanvalskwartet, Avery, Nino, Teun en Milan zorgt iedere wedstrijd voor gevaar. Het aantal doelpunten van Avery en Nino springt er uit. De snelheid van Avery en het neusje voor de goal in combinatie met een fluwelen traptechniek van Nino is een belangrijke kracht in dit elftal. Maar dat elftal kan alleen goed functioneren als het team goed samenspeelt. En daar is dit seizoen absoluut sprake van. De uitslagen liegen niet. De inzet van de trainer mag daarbij niet worden vergeten.

  Promotie van Hoofdklasse naar Topklasse
  In de eerste seizoenshelft draaide O14-1 voortdurend bovenin mee in de Hoofdklasse. Door de pech van een afgelaste wedstrijd die niet werd ingehaald, liepen ze het kampioenschap mis. De KNVB beloonde het elftal echter wel met een promotie naar de Topklasse. Dit betekende dat Onder 14-1 begin 2019 landelijk ging spelen. De jongens troffen nieuwe tegenstanders uit onder meer Rotterdam, Den Haag, en Apeldoorn, maar ook bekende clubs als Kampong, PVCV en AFC Quick. In een poule van 12 zou dit en loodzware tweede helft van het seizoen worden, zo was de verwachting vooraf.

  Komt dat zien!
  Op dit moment, met nog één wedstrijd te spelen komende zaterdag thuis tegen Velo uit Wateringen, staat Delta Sports O14-1 echter gewoon stijf bovenaan. Het is het resultaat van een inmiddels zes gewonnen wedstrijden, twee remises en één verliespartij. Met een doelsaldo van +18 kan de O14-1 het kampioenschap eigenlijk niet meer mislopen. Het betekent dat zaterdag 25 mei om 10.30 uur de jongens het officiële kampioenschap in de landelijke Topklasse voor het grijpen hebben. Het eerste veld is gereserveerd om het publiek op de tribune te laten meegenieten van het voetbal van dit team. Komt dat zien!