• Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor
 • Webshop
 • Beleid afgelastingen

  Afgelastingen training:

  Wanneer bij Delta door omstandigheden één of meerdere velden worden afgelast, dan wordt er getraind volgens de tijden van het noodprogramma. Deze tijden zijn te vinden op deze website bij de trainingstijden. Het inzetten van het noodprogramma wordt vermeld op de website onder “aangepast trainingsschema” op de hoofdpagina.

  • Bij een volledigeafgelasting van de trainingen, bij sneeuwval of extreme weerssituatie zal dit ook worden vermeld op de website onder “aangepast trainingsschema” op de hoofdpagina en via onze afgelastingenlijn 030-63 656 56

  Niet alle gewone velden afgelast?
  Soms komt het voor dat er één of meer reguliere velden worden afgelast, maar niet allemaal. Dan worden toch de tijden van het noodprogramma aangehouden. De man van dienst zal dan aangeven dat de teams zich kunnen spreiden over de beschikbare velden. Dan dus wel korter trainen, maar toch wat meer ruimte. 

  Redenen voor afgelastingen:
  Velden kunnen afgekeurd worden door teveel regen, sneeuw, vrieskou of andere omstandigheden. Ook kunnen er redenen zijn (bijvoorbeeld verlichtingsproblemen, onderhoud of bijzondere omstandigheden). 

  Het inzetten van het noodprogramma wordt vermeld op de website onder “aangepast trainingsschema” op de hoofdpagina.  

  (Algehele) afgelastingen op wedstrijddagen:

  Er is sprake van een algehele afgelasting wanneer de KNVB in regio West I zowel de A- categorie elftallen als de B- categorie (overige elftallen) volledig afgelast. 

  Zo'n afgelasting wordt dan bekend gemaakt via teletekst pagina 603 en meestal is er dan sprake (geweest) van extreme regenval of temperaturen onder het vriespunt. 

  De verwachting is dat algehele afgelastingen nog maar zelden plaatsvinden omdat de meeste clubs in het bezit zijn van een kunstgrasveld **. 
  Op zaterdagen met een algehele afgelasting kunnen oefenwedstrijden en trainingen ingedeeld worden volgens een schema gemaakt in overleg met het wedstrijdsecretariaat en de coördinatoren. 

  ** Bij een algehele afgelasting is het mogelijk dat ook het kunstgrasveld niet gebruikt mag worden, zoals bij extreme sneeuwval. 

  Afgelastingen van wedstrijden wordt gecommuniceerd via:

  • het wedstrijdprogramma op onze site
  • via wedstrijdzaken app en de voetbal.nl app
  • via onze afgelastingenlijn 030-63 656 56 (alleen op zaterdagen)

  Bij een gedeeltelijke afgelasting van één of meer velden krijgen A-categorie wedstrijden en bekerwedstrijden (indien mogelijk) voorrang boven andere wedstrijden (KNVB regelgeving).

  Wedstrijden vs trainen!
  Wanneer er velden zijn afgelast en er is een midweekse competitie of bekerwedstrijd ingepland, dan zal er gekeken worden of de wedstrijd doorgang kan vinden. Dat kan alleen als het niet ten koste gaat van de trainingen van andere teams. Alleen competitie of bekerwedstrijden van het eerste team zullen altijd doorgang vinden. Oefenwedstrijden worden in principe altijd afgelast, tenzij er opties zijn binnen de eigen trainingstijd. Dat geldt voor alle teams! 

  Uitzonderingen!
  Het dagelijks bestuur van Delta kan onder bijzondere omstandigheden teams éénmalig ontheffing verlenen voor de bovenstaande regels.