• Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor
 • Webshop
 • Spektakel in topper tussen FC De Bilt en Delta Sports’95

   

  Delta Sports verliest van FC De Bilt.


  Afgelopen zaterdag heeft Delta Sports niet weten te winnen van FC De Bilt. In een spectaculair voetbalgevecht verloor Delta Sports met 4-3.

  Dat het een speciale middag zou worden was rondom het sportpark al vroeg in de middag te merken. Vele Delta Sports supporters konden hun auto niet meer parkeren op het parkeerterrein van FC De Bilt en moesten elders parkeren.

  Eenmaal op het sportpark was het een drukte van belang. Naar schatting 1000 mensen hadden de moeite genomen het spektakelstuk bij te wonen.

  Na amper één minuut spelen denkt heel Delta Sports een penalty te krijgen als Lennart Dubbeldam op weg naar het doel wordt neergelegd. De scheidsrechter van de middag durfde zo vroeg in de wedstrijd geen penalty te geven en liet het spel doorgaan.

  Delta Sports heeft het eerste half uur het iets betere van het spel maar tot grote kansen komt het niet. Het is FC De Bilt dat in de 31e minuut vanuit een corner op voorsprong komt door de bal hard achter Delta Sports doelman Jesse Patist te koppen 1-0.

  Tot grote kansen komen beiden ploegen in de eerste helft niet meer waardoor er met een 1-0 ruststand de kleedkamer opgezocht wordt.

  Na rust komt FC De Bilt in de 53e minuut op een 2-0 voorsprong en is Delta Sports even van slag en moet het alle zeilen bijzetten.

  Toch komt Delta Sports vijf minuten later terug in de wedstrijd door een mooie goal van Casper Verboon. Met een bekeken schuiver laat hij de keeper van FC De Bilt kansloos. 2-1

  Weer vijf minuten later komt Delta Sports op gelijke hoogte. Via de rechterkant van het veld knalt Rodney van Klooster met een hard en geplaatst schot de 2-2 op het scorebord!

  Een paar minuten later komt Delta Sports voor de derde keer op achterstand als de bal nu wel op de stip gaat en de topscoorder van FC De Bilt de 3-2 binnen kan schieten.

  Drie minuten later komt Delta Sports wederom terug in de wedstrijd. Dit keer is het Lennart Dubbeldam die door de verdediging van FC De Bilt breekt en met de punt van zijn schoen de 3-3 laat aantekenen. Wat een wedstrijd!

  Tien minuten voor tijd moet Jordy Sloof het veld verlaten na zijn tweede gele kaart van de middag en moet Delta Sports met tien man verder.

  In de 81 minuut verschijnt de pijnlijke 4-3 op scorebord als een afstandsschot via de paal terug het veld in komt en de bal vervolgens hard achter Jesse Patist wordt geschoten.

  De staf van Delta Sports doet hierna nog een alles of niets poging door verdediger Igor Hartkamp te wisselen voor aanvaller Roy Kelder maar tot grote kansen komt het niet meer.

  Na afloop heerste er teleurstelling over het verlies maar tegelijkertijd ook optimisme over het vertoonde spel. Door drie maal van een achterstand terug te komen bewijst Delta Sports over een enorme dosis doorzettingsvermogen te beschikken.

  Voor Delta Sports is de titel even ver weg, maar met nog 4 wedstrijden te gaan zal het team alles op alles zetten om alle resterende wedstrijden winnend af te sluiten en hopen op dat ene wonder??.

  As zaterdag speelt Delta Sports thuis tegen SV Loosdrecht. Aanvang 15.00 uur.