• Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor
 • Webshop
 • Driebergen JO12-3 - JO12-3: Delta beloont zichzelf niet bij Driebergen (2-0)

  Vandaag stond de kraker tussen de FC uit Driebergen en de FC uit Houten op het programma. Op papier zou dit een pittig potje moeten worden voor de geel/blauwe Houtenaren, want Driebergen verloor slechts één punt terwijl Delta er pas één verzamelde in deze sterke poule.
   
  Eenmaal begonnen aan de wedstrijd viel het krachtsverschil behoorlijk mee, sterker nog door prima aanvalswerk van Jeroen, Joris en Ruben kon Delta zelfs snel op voorsprong komen. Ware het niet dat Joris net naast mikte. Achterin liep het niet gelijk lekker en greep het tactisch geslepen trainers duo in door Job toch centraal te zetten met de vrienden Hajo en Onno op de flanken. Vanaf dat moment stond de defensie als een huis, aangemoedigd en gecoacht door sluitpost Camiel. Niels was heer en meester op het middenveld en aanvoerder Aaron werkte weer als vanouds, zowel als rechtsback als mid-mid. Eigenlijk was Driebergen niet de baas, maar toch glipte de bal al na 5 minuten langs de Houtenaren en stond het 1-0 voor de mannen uit Driebergen. Delta gooide er vervolgens een hoop strijdlust tegenaan en dat is wat het trainers duo graag ziet, waarvoor dan ook complimenten. Maar Driebergen deed daar niet voor onder en speelde stevig in de duels. Al deze goedbedoelde inzet resulteerde wel in een rommelig spelbeeld, mede omdat iedere bal die we veroverden min of meer blind naar voren werd geramd. Maar goed, deze passie was wel heerlijk om te zien.
   
  Het spel golfde vervolgens op en neer en Delta kreeg ook veel kansen. Er landden zelfs ballen op de paal, lat, weer op de paal en, zo hebben we ons laten vertellen door onze trouwe supporters gare, één bal viel na de onderkant van de lat te hebben geraakt over de doellijn heen. Maar ja, de VAR was vandaag niet aanwezig in Driebergen. En dan zul je altijd zien dat ie dan aan de andere kant valt en zo ging het ook, vlak voor rust maakte Driebergen de 2-0.
   
  Toch bleef Delta er in de tweede helft voor gaan en kwamen wellicht de helft van hiervoor genoemde ballen eigenlijk pas echt op paal en lat, maar ja een verslag maken ná het boodschappen doen valt ook niet mee. Maar al met al was het in deze wedstrijd Delta zelf, die zichzelf niet beloonde door minimaal een punt uit het vuur te slepen. Hoewel de keeper van Driebergen puik keepte en hij zelfs over toverkracht leek te beschikken, waren het toch echt de mannen van Delta zelf, die net niet venijnig genoeg waren om het laatste zetje te geven om de bal in de touwen te krijgen. Maar aan de andere kant had Delta ook weinig geluk maar staat het weer met lege handen. Laten we het erop houden dat Delta hier van leert en als het er de volgende keer weer voor gaat zoals vandaag gaan er vast punten gepakt worden.
   
  Dit was het voor vandaag, goed weekend verder!!
  Alex’ Fijne Pen