• Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor
 • Webshop
 • EHBO en reanimatie cursus (AED) bij FC Delta Sports

   

   

  Beste leden, vrijwilligers, trainers en ouders, 

  Zoals aangegeven in de aankondiging van de EHBO-cursus, hierbij de definitieve uitnodiging.

  Op maandag 25 november van 19:00-23:00 uur organiseert Delta Sports in samenwerking met Elitas Medical een EHBO cursus. Deze cursus gaat in op de meest voorkomende sportblessures en je leert reanimeren in combinatie met het bedienen van de AED.  Hiervoor wordt een officieel erkend certificaat afgegeven.

  Waarom organiseert Delta Sports deze cursus?

  Op wedstrijddagen worden er regelmatig 60 wedstrijden gespeeld waarbij de kans aanwezig is dat er blessures ontstaan. Op zo'n  moment is het prettig iemand in de buurt te hebben die een goed advies kan geven of de juiste behandeling kan toepassen. Als club vinden wij het een prettig idee op deze momenten mensen rond te hebben lopen die dit hebben geleerd.

  Elitas Medical, de organisatie die de cursus verzorgt, geeft Rode Kruis EHBO-opleidingen die je afsluit met een erkend certificaat.

  Er zijn wel kosten aan het volgen van deze cursus verbonden (€75,-). Check even bij je ziektekostenverzekering, want waarschijnlijk kun je deze kosten declareren. Hiervoor kun je het verkregen certificaat insturen, omdat het een Rode Kruis cursus betreft. Kijk of jouw ziektekosten-verzekeraar je cursus vergoedt in je polis of op de website van het Rode Kruis. Wanneer het voor jou niet mogelijk is om deze kosten te declareren bij je ziektekostenverzekering, mag je de helft van de kosten bij Delta declareren of kun je deze kosten volledig door Delta laten vergoeden maar dan vragen wij jou wel minimaal 2 EHBO diensten te draaien op een zaterdag.

  Wat willen we met deze cursus bereiken?

  Delta wil bij voorkeur op wedstrijddagen een aantal vrijwilligers op basis van een rooster in kunnen zetten. Daarnaast is er een EHBO WhatsApp-groep waar je aan toegevoegd kan worden. Is er dan een keer EHBO nodig, en jij bent toevallig op het sportcomplex aanwezig , krijg je een berichtje waarop je direct kunt reageren. Zo hopen we dat de kans groter is dat, als er een EHBO-er nodig is, er iemand op het sportcomplex aanwezig die deze (of een andere gecertificeerde) cursus gevolgd heeft. Zo maken we met z'n allen onze club een nog veiligere plek om te sporten.

  Als je reeds in bezit bent van de juiste kwalificatie (EHBO, BHV, etc.) en je wil deel uitmaken van het rooster en/of de EHBO WhatsApp-groep, dan is je aanmelding uiteraard van harte welkom.

  De cursus wordt maandag 25 november van 19:00 tot 23:00 uur gegeven in de kantine van ons sportcomplex. Aanmelden is mogelijk door een mail te sturen naar cees.hogenes@deltasports.nl voorzien van je NAW-gegevens, je telefoonnummer en je geboortedatum (is nodig voor het AED-certificaat).

  Voorkomen is beter dan genezen, maar als er zich toch iets voordoet, dan is het goed om kennis van zaken te hebben! 

  Ik zie je aanmelding graag tegemoet.

   

  Met vriendelijke groet,

  Cees Hogenes

  cees.hogenes@deltasports.nl