• Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor
 • Webshop
 • IJFC 1 - S1 d.d. 01-02-2020

   

  IJFC – Delta Sports (2-4)

   

  Delta Sports heeft afgelopen zaterdag de 3 punten meegenomen naar Houten, en heeft goed zaken gedaan in competitie 2B. Het was een belangrijke overwinning die niet makkelijk werd behaald, al lag de bal voor Delta Sports al na 5 minuten in de touwen. Casper Verboon strafte een verkeerde trap af van de keeper van IJFC, goed af 0-1.

  Daarna was het IJFC die de touwtjes in handen had en zij scoorde in de 15e minuut, na slecht verdedigen, maakte Jesse Eissens de 1-1. Delta Sports was een half uur zoekende en kwam niet in hun spel. Dan toch uit het niets de 1-2 Dion van Burik die scoorde na een pass van Berend Bram Heinen. Dit was tevens de ruststand.

  Trainer Herman Wallenburg heeft met zijn spelers gesproken in de rust, en gaf aan dat er meer druk moest komen op het middenveld. Dat advies werd opgevolgd en de spelers van Delta winnen wat meer de 2e bal. Na goed doorkoppen van Roy Kelder maakt Casper Verboon de 1-3. Delta krijgt daarna nog meer kansen.

  De scheidsrechter drukte zijn stempel op de wedstrijd. Hierdoor vallen er maar liefst 6 gele kaarten, eerlijk verdeeld dat dan weer wel, toch was de wedstrijd erg sportief.

  Sven van Zoelen komt voor Roy Kelder in de 72e minuut in het veld.  In de 79e minuut maakt IJFC de 2-3 het is Luciano Poeketi die scoort, na opnieuw niet best uitverdedigen van Delta. Ivan Hogervorst komt voorde moe gestreden Nawid Hashemi.

  Maar Delta blijft bij de les en het is opnieuw Dion van Burik die in de 86e minuut de 2-4 op het bord zet, hij krijgt de bal aangespeeld versnelt en schiet de bal hoog in de touwen. In de 90e minuut komt Max Kleijn voor Hans Odijk.

  Al met al een moeizame maar belangrijke overwinning. Zeker na de nederlaag die koploper Loosdrecht onderging bij CDW. Delta is gewaarschuwd, CDW is namelijk de volgende tegenstander van Delta Sports aanstaande zaterdag op de Kruisboog.

  Onze complimenten voor de vaste supporters, die er wederom bij waren.

  Tot zaterdag om 15.00 uur thuis tegen CDW.