• Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor
 • Webshop
 • Veel titels mogelijk voor strijd Delta JO13-3 vs. Hercules JO13-4 (1-2)

  “Dít Hercules kwam niet voor een patatje”, “Hercules steelt 3 punten aan De Kruisboog”, “Delta geeft 3 punten weg in eigen huis”, “Prima Delta loopt in val Hercules”, “Delta wint op punten, maar Hercules op doelpunten” en zo kan je nog wel even doorgaan. Voor de wedstrijd van vandaag kun je vele titels bedenken. Maar één ding is duidelijk, wat voelt deze verliespartij onrechtvaardig. Maar één ander ding is wellicht nog duidelijker: als je minder scoort dan de tegenstander, dan verlies je. En zo ging het vandaag dus….

  Delta JO13-3 eindigde in de najaarscompetitie op een prima 5e plaats in de 3e klasse. Daardoor promoveerden deze geel/blauwe vrienden net niet en zijn daarom weer ingedeeld in een 3e klasse poule. Een poule die voornamelijk is aangevuld met de top-4 ploegen uit de 4e klasse. Vandaag kwam zo’n ex 4e klasser op bezoek en dat was dus Hercules JO13-4. Van onderschatting vooraf was echter geen sprake, want tijdens de voorafgaande trainingen werd dit op het hart gedrukt en de mannen trainden ook behoorlijk fanatiek. Met opgeheven hoofd liepen onze mannen vandaag dan ook het veld op en je voelde dat ze er in zin in hadden.

  Delta begon ook gelijk goed, vrij snel werd Lucas gelanceerd en die schoot loeihard op doel. De lange keeper van Hercules, die de bal weliswaar recht op zich afkreeg, hield de bal echter knap tegen, maar de toon was gezet. Delta domineerde het spel en kreeg ook veel kansen. Vaak was het Lucas die aanlegde voor een poeier, soms van iets te ver, maar doorgaans voor gevaar stichtend. Onze topscoorder had meer verdiend…. Ook werd Joris een paar keer in scoringspositie gebracht, maar ook deze goalgetter kon het net niet vinden. En ook “onze” Mark - een echte handige sodemieter – werkte hard en kreeg zijn kansjes maar u raad het al….hem zat het ook niet mee. Dat deze mannen zoveel kansen kregen ging niet vanzelf. Met “sluwe” middenvelders als Niels, Daan, Bas, Hajo en Ruben weet je dat je mooie steekpasses gaat zien en vooral Daan kwam vandaag vaak goed door op zijn flank. Achterin hielden Job, Yoran, Onno, Cas (wat ontwikkelt hij zich goed!) en Aaron het goed dicht en gaven vaak (om beurten) “mooie lange ballen” naar de reeds genoemde “3 voorwaartsen”. Tobias kreeg weinig lastige ballen, maar wat ie kreeg handelde hij attent af.

  Als Delta alle kansen had benut had ik voor dit verslag aan één titel genoeg: “Delta legt Hercules met 10-0 over de knie” én waren we het zaaltje al gaan boeken. Okay, dit is een tikkeltje overdreven, maar vanachter een bureau kun je wel eens wegdromen…..

  Maar zo was het dus helemaal niet. En alle clichés, voetbalwetten enzovoort komen om de hoek kijken bij zo’n wedstrijd als vandaag, want het was het “op het randje” spelende Hercules dat vlak voor rust op 0-1 kwam. En ondanks dat we het in de rust letterlijk rust(ig) hielden en de mannen wisten dat ze beter waren, was het vlak na rust gelijk weer “het dekselse” Hercules dat “het netje” wist te vinden. Auw, auw….0-2.

  En je voelde toen wel dat er van “10-2” geen sprake zou zijn, zaaltjes heel ver weg waren en het nog een stevige kluif zou worden om überhaupt nog aan te haken. Hercules gooide namelijk alles in de strijd om deze dure punten mee naar Utrecht te nemen en wat zullen zij in “hun nopjes” zijn vandaag. En wellicht de volgende titel geven aan hún verslag: “Fortuinlijk Hercules draait Delta een échte loer”. Toch was de wedstrijd natuurlijk helemaal niet voorbij na deze 0-2, Delta had nog bijna een hele helft om orde op zaken te kunnen stellen. Maar soms leek het daar niet op en stonden er te vaak “vijf brave Houtenaren” te kijken hoe “één Utrechts jochie” er met de bal vandoor ging. Dit moest ik wel even opschrijven, maar echt maar heel even hoor….want onze toppers – want dat zullen ze altijd zijn en blijven – voerden uiteindelijk de druk behoorlijk op. En het was uiteindelijk toch Mark die als één Houtenaar met een knappe solo in de 16-meter op zijn beurt ook vijf Utrechters het bos instuurde en daardoor tekende voor - de meer dan verdiende - 1-2. Jij hebt vroeger goed naar je vader gekeken jochie! Vermeldenswaardig is verder de mooie kopbal van Bas op de lat en gewoon dat onze jongens het eigenlijk prima hebben gedaan en vanmiddag lekker van de zon moeten gaan genieten.

  En daarom ook valt nu, inmiddels 2 uur na de wedstrijd - net als de zonnestralen vanaf buiten - de definitieve titel voor dit verslag op mijn bureau: “Delta, koppie op! Volgende keer beter!”.

  Met sportieve groet,
  Alex’ Fijne Pen