FAQ Delta Betaalpas

Het bestuur wil een alternatief bieden voor het gebruik van bankpasjes nu onze vereniging cashless is geworden. De pasjes zijn vooral bedoeld voor personen die geen bankpasje hebben of dit niet willen gebruiken (voornamelijk jeugdleden).
Belangrijkste redenen is veiligheid van onze medewerkers die niet meer met geld over straat hoeven naar de bank. Daarnaast wil het bestuur onregelmatigheden met contant geld uitsluiten en mogelijke verdenkingen van kantinemedewerkers bij voorbaat uitsluiten. Verder betekent “cashless” een grote tijdsbesparing want veel handelingen van vrijwilligers hoeven niet meer worden gedaan (geld tellen, beheer wisselgeld, afstorten bij de bank enz.). Daarnaast zal dit leiden tot kostenbesparing (storten of opnemen van wisselgeld kost geld). Contant geld past niet meer in tijden van gevaar op besmetting (Corona of anders).
Een oplaadbaar pasje is voor iedereen in de kantine verkrijgbaar.
Er wordt een eenmalig bedrag van € 1 gevraagd om de aanschaf van de betaalpas te bekostigen. Aan het gebruik zijn geen kosten verbonden.
Het pasje is qua bedrag onbeperkt oplaadbaar. Wij raden de gebruiker aan om het tegoed te beperken vanwege risico van verlies of diefstal.
Het tegoed wordt in de kassa per pasnummer geregistreerd en bijgehouden na gebruik. De vereniging beheert je tegoed.
Nee, dat is niet mogelijk.
Nee de betaalpas is vooral bedoeld voor personen die geen pinpas hebben zoals jeugdleden.
Alleen wanneer het pasje met een naam wordt geregistreerd kan het tegoed achterhaald worden. Via de penningmeester kan het tegoed vervolgens worden uitbetaald om misbruik door onbevoegden te voorkomen. Het pasje komt na uitbetaling te vervallen. De vereniging is niet aansprakelijk bij verlies.
Alleen als de pas op naam geregistreerd staat. Alleen op basis van het registratienummer is dit niet mogelijk
In principe is dit niet beperkt.
Dit kun je per keer dat je afrekent bij de kassamedewerker opvragen. Dit is ook zonder afrekening mogelijk. Het tegoed is voor de gebruiker niet zichtbaar op het display van de kassa. Zodra online opladen mogelijk is kun je dit ook online (vanuit thuis) zien.
Aan de twee kassa’s bij de bar in de kantine kan het pasje worden opgeladen. Hiervoor is een pinpas nodig. Wij verwachten dat op afzienbare termijn ook online opladen (vanuit thuis) mogelijk is.

Dit is mogelijk maar niet verplicht. Je kunt je naam bij het aanmaken van de pas opgeven. Deze is in het display van de kassa alleen voor de kassamedewerker zichtbaar.

Er wordt een eenmalig bedrag van € 1 gevraagd om de aanschaf te bekostigen. Aan het gebruik zijn geen kosten verbonden.
Je kunt aan alle drie kassa’s in de vereniging afrekenen. Uitzondering is de kiosk bij de poort omdat deze (nog) niet met de hoofdkassa verbonden is.
Alle artikelen die in de kantine of keuken verkocht worden.
Nee, er is geen pincode gekoppeld aan deze betaalpas.
Ja, als je de betaalpas niet meer wilt gebruiken kan het tegoed via de penningmeester overgemaakt worden op je bankrekening.
Ja als je de betaalpas niet meer wilt gebruiken kan het tegoed via de penningmeester overgemaakt worden op je bankrekening.
Nee dat is niet verplicht je kunt ook met een pinpas betalen en steeds vaker ook met nieuwe betaalvormen die beschikbaar komen zoals Apple Pay.