Contributie

Contributie

Door de corona maatregelen van de overheid zijn de voetbalactiviteiten bij alle voetbalverenigingen al lange tijd fors ontregeld. Zo kon er in het vorige seizoen 2 ½ maand niet gevoetbald worden, in dit lopende seizoen staat de teller al op ruim 3 maanden rekening houdend met de winterstop. Daarnaast is onze kantine als centrale ontmoetingsplek gesloten met alle sociale en financiële gevolgen van dien.

Het treft vooral de senioren leden (M/V) op het veld en in de zaal. Zij kunnen geen wedstrijden spelen en ook trainen is niet toegestaan. Terwijl bij de jeugd voor zowel jongens en meiden trainen en onderlinge partijtjes wel mogelijk zijn. Vanaf 3 maart mogen senioren spelers tot 27 jaar ook weer buiten trainen en onderlinge wedstrijden spelen. En vanaf 10 maart mogen spelers ouder dan 27 jaar ook weer buiten trainen maar dan in (vaste) groepjes van 4 en met minimaal 1,5 meter afstand. Maar onze zaalvoetballers mogen helaas nog niets.

Het bestuur kijkt serieus naar de mogelijkheden om onze actieve volwassenen ten aanzien van de contributie enige vorm van compensatie te bieden. De huidige financiële situatie laat het niet toe om een deel van de contributie terug te betalen. De benodigde financiële middelen hiervoor kunnen in deze periode niet gemist worden. Zolang er geen duidelijkheid is over opening van ons complex en de kantine weten wij ook niet hoe groot de financiële gevolgen zullen zijn.

Het bestuur kan daarom pas eind mei of juni de balans opmaken en een besluit nemen over de financiële mogelijkheden van een compensatie. Dit zal dan beperkt zijn tot de senioren zaal- en veldvoetbal leden (M/V). Immers deze leden hebben, in tegenstelling tot onze jeugdleden, niet of bijna niet kunnen sporten. Een compensatie zou dan gelden voor het seizoen 2021/2022 voor de senioren leden die onze vereniging trouw zijn gebleven en hun contributie dit jaar hebben voldaan. Het bestuur hoopt op deze wijze (eventueel) een verantwoord gebaar naar onze meest getroffen leden te maken.

Een corona vrij seizoen 2021/2022 zal hopelijk voor iedereen – ook voor onze clubkas – enige compensatie bieden.

namens het bestuur

Wilfried Hess (penningmeester)

Deel:

Ander nieuws