Delta Sports ’95 gaat cashless

 

cashless 3
Delta gaat cashless

Al geruime tijd wordt het gebruik van de pinpas op ons sportcomplex gestimuleerd en dat niet zonder succes. Dat gebeurt bij de kiosk aan de poort en uiteraard in onze kantine op meerdere verkooppunten.

Contant betalen kent een lange geschiedenis in onze vereniging, en niet alleen bij ons, maar heeft ook laten zien dat er veel werk en risico’s aan verbonden zijn. Verlies, diefstal, onbedoelde telfouten, afstorten naar de bank en controles hebben het betrokkenen en de club niet makkelijk gemaakt. Geleidelijk aan werd de kantineomzet voor bijna 80% via pin afgerekend maar bleef contant geld er naast als betaalmiddel bestaan.

De realiteit van vandaag laat zien dat het ook een mogelijkheid voor het heersende virus is om zich via munten en bankbiljetten te verspreiden. Hierdoor is het contante betalingsverkeer nog sneller afgenomen. In de ogen van het bestuur is contant betalen niet meer te handhaven. Leden en bezoekers mogen verwachten dat de vereniging er zo veel mogelijk aan doet om besmettingen te voorkomen. Met de heropening van onze kantine (april/mei) kan daarom definitief niet meer contant afgerekend worden. Extra pinnen, hoe makkelijk ook voor sommigen, houdt binnen de club dan ook op te bestaan. Hou er rekening mee.

Als bestuur willen wij naast het pinnen met bankpasjes ook een nieuwe extra mogelijkheid aanbieden, namelijk de oplaadbare (gratis) clubpas, de Delta Coin. Het idee is dat je zowel in de kantine maar ook online je eigen pas kan opladen. Het aantal pasjes per lid is in principe onbeperkt. Consumpties binnen de vereniging kunnen zo eenvoudig van je pas afgeschreven worden. Kinderen hoeven niet meer met los geld naar het voetballen gestuurd worden, echter verlies van het pasje kan nog steeds voorkomen. Net als met contant geld is dat het risico van de houder van het pasje.

De hiervoor benodigde oplaadbare passen hebben wij al aangeschaft. Maar de technische aanpassing van ons kassa systeem laat echter nog even op zich wachten voordat wij de oplaadbare pasjes kunnen introduceren. Dat betekent dat voorlopig alleen met bankpasjes betaald kan worden. Wij houden iedereen via deze site op de hoogte zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Deel:

Ander nieuws