Penningmeesterschap – iets voor jou?

Het bestuur heeft eerder op de website een bericht geplaatst over de vacature van penningmeester vanaf 1-7-2021. Onze huidige penningmeester Wilfried Hess stelt zich na een termijn van 3 jaar niet opnieuw beschikbaar.

De vereniging is daarom op zoek naar een financiële professional met de nodige expertise en kennis om deze, voor FC Delta Sports ‘95 zo belangrijke, kar voor minimaal 1 termijn te trekken. De functie is verbonden aan een vrijwilligers-vergoeding. Mocht je voor deze functie belangstelling hebben neem dan contact op met de penningmeester (penningmeester@deltasports.nl).

De invulling van het penningmeesterschap is de afgelopen jaren zodanig aangepast dat een belangrijk deel van handmatige werkzaamheden door automatisering is komen te vervallen. Er is een 2e penningmeester aangesteld voor algemene ondersteuning met een bepaald takenpakket. Door de recente overgang naar een100 % cashless vereniging wordt de omgang met contant geld overbodig. Boekingen van bankmutaties bij voorbeeld worden door ons accountantskantoor met eigentijdse software afgedekt. Hierdoor ontstaat tevens een digitaal archief van onderliggende documenten. De inning van contributies is aan Club Collect uitbesteed en gelijktijdig is het inzicht versneld en vergroot.

Deze en meer aanpassingen verlagen het beslag in aantal uren werk per week aanzienlijk. Inzicht in de financiële administratie en de geautomatiseerde kas van de kantine is van huis uit mogelijk door gebruikmaking van de beschikbare software en een app.

Hierdoor is de functie van penningmeester sterker dan ooit gericht op communicatie, rapportage, besluitvorming en beleid. De hoofdtaken bestaan uit:

  • betalingsverkeer en financieel beheer
  • vergaderingen en overleg
  • beheer contributies

Bij benadering vergt de functie gemiddeld 12 uur per week. Voor deze functie is de maximale vrijwilligersvergoeding van toepassing.

Ben jij degene in onze vereniging die hiervoor belangstelling heeft of ken jij iemand die hiervoor geknipt is maak dit dan kenbaar of tip de kandidaat. Ga de uitdaging aan en werk mee aan het verder professionaliseren van onze vereniging. Er is altijd ruimte voor een oriënterend gesprek. Wij hopen je snel te ontmoeten.

Het bestuur

Deel:

Ander nieuws

Belangrijke mededeling: