Senioren 1 speelt komend seizoen in 2e klasse Oost

Aankomend seizoen speelt ons eerste standaard elftal in de 2e klasse van afdeling Oost.

Op het oog een pittige indeling met maar liefst 4 promovendi vanuit de 3e klasse en 2 degradanten uit de 1e klasse. Bovendien een afdeling met behoorlijke reisafstanden waarvan vv Dieren met bijna 80 kilometer enkele reis de verste is.

Volgend seizoen komen wij nog maar 2 verenigingen van vorig seizoen tegen, namelijk CDW en ASC Nieuwland. Het aantal derby’s is door deze indeling beperkt tot CDW en nieuwkomer Jonathan.

CDW uit Wijk bij Duurstede is een oude bekende, die afgelopen seizoen net boven ons is geëindigd.

CJVV uit Amersfoort is de kampioen uit 3C met maar liefst 74 punten, die vorig seizoen bij Jonathan speelde.

vv Dieren uit de gelijknamige plaats. Qua afstand het verste weg, ook zij zijn vorig jaar kampioen geworden in 3A Oost met 68 punten.

Jonathan uit Zeist streed het hele seizoen in 3C om het kampioenschap en haalde maar liefst 72 punten een aantal waarmee je normaal kampioen bent tenzij CJVV in dezelfde poule zit.  Het is heel wat jaren geleden dat wij tegen Groen/Wit uit Zeist speelden.

Lunteren uit de gelijknamige plaats, al enkele seizoenen een stabiele 2e klasser in Oost. Afgelopen seizoen 10e met 23 punten.

de Merino’s uit Veenendaal, afgelopen seizoen gedegradeerd uit 1e klasse D Oost maar een vereniging die veel jaren in de 1e klasse heeft gespeeld en volgend seizoen bovenin zal willen meedoen.

ASC Nieuwland uit Amersfoort kennen wij van vorig seizoen (7e met 36 punten). Zij krijgen met stadsgenoot CJVV een mooie derby maar ook tegen Veensche Boys hetgeen relatief dichtbij ligt.

SV Otterlo uit de gelijknamige plaats zijn vorig seizoen kampioen geworden in 3e Oost met 60 punten en hebben voorgaande 4 seizoenen in de 3e klasse gespeeld.

OVC ’85 uit Oosterbeek bij Arnhem. Bijna net zo ver als vv Dieren, speelde vorig seizoen in 2G Oost en is daar 11e geworden met 22 punten en speelde 3 seizoenen daarvoor nog in de 4e klasse.

Valleivogels uit Scherpenzeel is een oude bekende. een stabiele 2e klasse team dat vorig seizoen keurig 5e is geworden met 43 punten. Ook zij krijgen met vv Woudenberg een mooie derby erbij.

Veensche Boys uit Nijkerkerveen, een bekend uit seizoen 2018/2019 toen zij bij Delta in de 2e klasse speelden. Ook een stabiele 2e klasse team dat vorig seizoen 3e is geworden in 2G oost.

VRC uit Veenendaal, is vorig seizoen 8e geworden in 2G Oost met 37 punten en gaan met de Merino’s mooie derby’s uitvechten.

vv Woudenberg, is vorig jaar via de nacompetitie gedegradeerd uit 1C Zuid (12e met 23 punten) en zal volgend seizoen graag weer terug willen keren naar de 1e klasse.

De Senioren 2 spelen volgend seizoen opnieuw in de reserve 1e klasse waarbij een groot deel van de tegenstanders ongewijzigd is gebleven.

De Vrouwen 1 gaan dit seizoen een niveau hoger spelen (2e klasse), veel bekende verenigingen waarvan zij nu het 1e elftal gaan treffen maar ook enkele nieuwe verenigingen zoals DVVA, Rivierwijkers en Real Sranang.

Deel:

Ander nieuws