Spelregelbewijs en fluiten van wedstrijden

Op woensdag 6 oktober was de aftrap voor het behalen van het spelregelbewijs voor de speelsters / spelers die in 2005 zijn geboren. Het gaat dit seizoen om 60 meisjes en jongens. Naast het behalen van het spelregelbewijs van de KNVB, hoort daar bij FC Delta Sports ’95 ook bij dat je op de informatieavond van de scheidsrechterscommissie aanwezig bent. Namens de commissie legde Peter Hoogewoning uit dat scheidsrechter zijn betekent dat je de wedstrijd managet: ervoor zorgen dat de spelers op een positieve manier, een leuke wedstrijd met elkaar spelen. Daarnaast is FC Delta Sports ’95 één van de toonaangevende verenigingen in Nederland voor het begeleiden van scheidsrechters. De begeleiding van de scheidsrechters door de commissie heeft er al voor gezorgd dat er een groot aantal talentvolle scheidsrechters is doorgegroeid naar enthousiaste, gediplomeerde scheidsrechters.
Om de theorie van de informatie avond en het spelregelbewijs toe te kunnen passen, fluiten de speelsters / speler dit seizoen minimaal 2 wedstrijden. Hierdoor kunnen wij ook het scheidsrechterstekort (dat ook de KNVB en andere verenigingen hebben), voor een deel oplossen. Natuurlijk hopen wij dat een aantal spelers enthousiast wordt, en regelmatig een wedstrijd wil fluiten. Dat hoeft niet elke week te zijn. Er is een groot aantal spelers dat één keer per twee of drie weken een wedstrijd begeleidt. Verder blijft de inzet van spelers uit de seniorenteams van groot belang. De teams die op zaterdag thuis spelen, zorgen voor 2 scheidsrechters per team. Op deze manier proberen we ieder team te voorzien van een scheidsrechter, en een leuke wedstrijd te kunnen laten spelen.
Met deze aftrap wil Delta Sports’95 hun steentje bijdragen aan het nijpend tekort aan scheidsrechters en daarom vast te beginnen om bij de jeugd spelers/speelsters enthousiast te maken voor het fluiten van wedstrijden. Meer informatie is ook te vinden op:
en
https://www.knvb.nl/assist-scheidsrechters/ik-word-scheidsrechter/hulpmiddelen-voor-verenigingen 

Ben je nog jonger, en lijkt het jou ook leuk om een wedstrijd te leren fluiten? Stuur dan een mail naar de scheidsrechterscommissie (peter.hoogewoning@deltasports.nl). Zij begeleiden je om het plezier te vinden in het begeleiden van wedstrijden.

Deel:

Ander nieuws