• Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor
 • Webshop
 • S1 - ASC Nieuwland S1 dd 07-03-2020 (1-1)

  Na een periode van 2 weken geen competitievoetbal, stond er voor Delta Sports ’95 op zaterdag 7 maart de wedstrijd tegen ASC Nieuwland op het programma. Een wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter Jongejan uit Alkmaar, veelal fluitend in de 3e klasse van het zaterdag voetbal en vandaag een prima wedstrijd floot.

  Na een afwachtende houding van beide teams in de eerste minuten van de wedstrijd, kwam het eerste gevaar van ASC Nieuwland in de 14e minuut uit een vrije trap, die via de bovenkant van de lat over het doel van Matthijs Mocking ging. Het eerste gevaarlijke moment voor Delta Sports ’95 leverde direct een doelpunt op. Een goede pass van Nawid Hashemi tussen de twee centrale verdedigers door van ASC Nieuwland, zet Dion van Burik 1 op 1 met de keeper van ASC Nieuwland en via de keeper schiet Dion van Burik de 1-0 in. Het spel speelde zich de rest van de eerste helft voornamelijk af op het middenveld. Het gevaar van ASC Nieuwland komt veelal voort uit spelmomenten. Vrije trappen en corners leveren gevaar op met de lengte van ASC Nieuwland voor het doel van Delta Sports ’95, echter doelpunten levert dit niet op en is de ruststand 1-0.

  Direct na de pauze is Delta Sports niet bij de les, een aanval over de rechterkant van Delta Sports eindigt met een goede voorzetting voor het doel. De speler van ASC Nieuwland schiet de bal echter hard en hoog over het doel van Matthijs Mocking. Heel Delta Sports ’95 haalt opgelucht adem dat het 1-0 blijft. De gelijkmaker voor ASC Nieuwland blijft echter niet uit. In de 60e minuut komt de bal voor het doel bij een speler van ASC Nieuwland en deze schiet, na wederom een aanval over de rechterkant van Delta Sports ’95, de 1-1 binnen. ASC Nieuwland houdt daarna het betere van het spel, zonder tot grote kansen te komen en Delta Sports ’95 komt er nog maar minimaal uit richting het doel van ASC Nieuwland.

  Gedurende de tweede helft maakt Lennart Dubbeldam zijn rentree in het eerste elftal na zijn blessure, hij vervangt Roy Kelder. Casper Verboon vervangt de voor Delta Sports ’95 debuterende Enrique Emerencia en Robin Boekhout vervangt de niet geheel fitte Wesly van Ojen. Richting het einde van de wedstrijd krijgt Delta Sports ’95 een paar kleine mogelijkheden om de 3 punten op Sportpark Kruisboog te houden. Eén van die mogelijkheden is een voorzet vanaf de rechterkant voor het doel van ASC Nieuwland door Nawid Hashemi op Casper Verboon, die tot zijn eigen verbazing verzuimt de bal in het doel te koppen. Het lukt echter niet, om deze mogelijkheden om te zetten tot 1 of meerdere doelpunten, waardoor er een 1-1 eindstand op het scorebord verschijnt. Gezien het beeld van de wedstrijd, een terechte uitslag.

  Volgende week staat er voor de Delta Sports ’95 de uitwedstrijd tegen Victoria, Het Jagerspaadje 26 Hilversum, op het programma.
  Aanvangstijd van deze wedstrijd is 15.00 uur. Wij hopen onze supporters weer te zien voor hun support aan het team van Delta Sports ’95.