• Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor
 • Webshop
 • S1 - Benschop d.d. 25-01-2020

   

  FC Delta Sports 95 -  Benschop (2-1)

  Delta Sports heeft de eerste overwinning binnen van het nieuwe jaar. In een lastig duel was Delta de gelukkige winnaar. Het duel tussen Delta Sports en Benschop was een wedstrijd tussen de nummer 3 van de rangschikking tegen de nummer laatst. Beide teams konden niet in hun sterkste opstelling beginnen door verschillende afwezige spelers. Delta miste maar liefst 6 basis spelers, de invallers hadden het niet makkelijk.

  Het begin van de wedstrijd was voor Benschop, dat goed speelde. Vanaf de start in minuut 1 gelijk een grote kans voor Benschop, gelukkig was Mathijs Mocking in vorm. Dat bleek ook uit de volgende minuten, met prachtige reddingen hield hij zijn ploeg op de been. Delta was wakker en het was ook gelijk raak. In de 15e minuut kapt Robin Boekhout 2 man van Benschop uit en Hans Odijk maakt het goed af 1-0 tegen de verhouding in. Delta zat eindelijk in de wedstrijd. Ongeveer een kwartier later na goed doorzetten en een knappe actie van Casper Verboon komt de bal bij Robin Boekhout en de 2-0 staat op het bord. Het blijft een bijzonder spel dat voetbal! je moet scoren dat blijkt wel weer. Benschop de kansen, Delta de doelpunten en een ruststand van 2-0.

  Opnieuw een aarzelend begin van Delta Sports van de tweede helft. Na veel positie spel op het middenveld, komen de kansen voor Delta om het definitief af te maken, maar het blijft 2-0. In de 63 minuut komt Roy Kelder voor Hans Odijk, Maar Benschop geeft de moed niet op.

  Na slecht uitverdedigen van Delta valt de bal voor de voeten van invaller Mitchel Frericks in de 70e minuut. Hij mist niet en het staat 2-1. Sven van Zoelen wordt vervangen door Ivan Hogervorst in de 73 minuut. Benschop is terug in de wedstrijd en de 2-2 hangt in de lucht. Delta wordt terug gedrongen maar blijft overeind. In de 90e minuut Gijs Heinen nog voor Robin Boekhout. Scheidsrechter Bogards laat nog 5 minuten door spelen, waarin Delta via Dion van Burik nog een grote kans laat liggen maar het blijft gelukkig 2-1. Waar het tegen BFC zo tegen zat, had Delta vandaag wel het geluk. Al met al een goede overwinning met 6 invallers, al was een gelijk spel de juiste verhouding geweest, maar de 3 punten voelen niet minder goed. Na afloop werd Mathijs Mocking de terechte man of the match. 

  De ziekenboeg en de vakantiegangers komen grotendeels weer terug. De verwachting is dat er zaterdag tegen IJFC veel basis spelers weer beschikbaar zullen zijn.  

  Tot aanstaande zaterdag in IJsselstein waar wij de steun van onze supporters weer goed kunnen gebruiken.