• Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor
 • Webshop
 • S1 - CDW 1 d.d. 8-2-2020

   

  FC Delta Sports ‘95 – CDW (2-4)


  Delta Sports heeft de thuiswedstrijd tegen CDW met 2-4 verloren. Delta miste maar liefst 4 basisspelers namelijk aanvoerder Lennart Dubbeldam, Nawid Hashemi, Joey van de Horst en keeper Mathijs Mocking. Daarom voor het eerst onder de lat de pas 17 jarige Danillo Renardus en hij heeft het ondanks de nederlaag en de spanning goed gedaan.

  De wedstrijd begon stroef en 15 minuten later dan gepland. In het begin waren er wat kleine kansen over en weer. In de 21e minuut een lichte duw van Melvin Wesselo en de bal ging op de stip: 0-1.
  Daarna een wat gevaarlijker Delta Sports dat in de 41e minuut de 1-1 op het bord zet. Na een prima aanval via Rody de Vreden komt de bal bij Casper Verboon die met een voorzet op maat Roy Kelder bereikt die raak kopt. 1-1

  Vlak voor rust breekt Dion van Burik op snelheid door richting het doel van CDW, de keeper van CDW komt op volle snelheid uitlopen en torpedeert Dion van Burik net buiten de zestien meter. Heel Delta Sports roept om een strafschop of rode kaart. Een strafschop was het niet maar de scheidsrechter, die zijn stempel nog meer zou drukken op deze wedstrijd, besloot te volstaan met een gele kaart.
  Dezelfde Roy Kelder die in de 19e minuut al geel had gekregen kreeg zijn 2e gele kaart en kon vertrekken vanwege commentaar op het besluit van de scheidsrechter. Kort daarna werd er afgefloten voor de rust, 1-1.

  Na de pauze komt Christan van Trigt voor Sven van Zoelen. In de 52e minuut de 1-2 voor CDW, de bal valt ongelukkig voor de voeten van een speler en hij rolt langzaam in het hoekje. Delta Sports moest met 10 man op jacht naar de 2-2. En deze valt ook als Dion van Burik wordt neergehaald in het strafschopgebied en de penalty door Berend Bram Heinen hard in de touwen geschoten wordt.

  In de 68e minuut valt de 2-3 na slecht verdedigend werk en kan de jacht op de gelijkmaker opnieuw beginnen. Even later wordt Dion van Burik opnieuw neergelegd maar de scheidsrechter weigert hierin een overtreding te zien en dus geen tweede strafschop en kans op de 3-3.

  Rody de Vreden krijgt in de 76e minuut een gele kaart en 2 minuten erna de tweede gele kaart en hij gaat er ook af met rood. Een zeer ongelijke strijd volgt, CDW maakt nog de 2-4 en de wedstrijd is gespeeld. CDW wilde niet meer en Delta Sports kon niet meer, maar de scheidrechter besloot alle blessuretijd te benutten.

  Jammer dat het zo eindigde en er waren nog wat supporters van beide partijen die dingen riepen naar elkaar en de scheidsrechter. Maar de aanwezige begeleiders en wedstrijdcoördinator van Delta Sports begeleiden de scheidsrechter richting kleedkamer en zo eindigde deze rumoerige wedstrijd voor Delta Sports in mineur.

  Op naar Waterwijk en deze wedstrijd snel vergeten en gewoon de draad weer oppakken.

  Volgende week gaan we met de bus naar Almere. Onze trouwe supporters mogen gratis mee en de kosten worden vergoed door de spelers en staf. Laat even weten of jullie mee gaan bij Teammanager Ronald Braakman.

  Tot zaterdag!