• Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor
 • Webshop
 • Verslag vanuit oogpunt Odysseus'91 S9 tegen S12 Delta Sports

  Na de relatief soepele seizoenstart waarin het voetbal sporadisch het gemiddelde kelderklasse-niveau ontsteeg, wisten vorige week de oude knarren van IJFC de torenhoge verwachtingen van Mannschaft 9 te temperen. Het team leek het voetballen plotseling enigszins verleerd te zijn. Ook de manschappen zelf konden hier geen verklaring voor geven. Alleen Gerben van der Meer had een theorie: "Joop Zoetemelk zei altijd ‘de Tour win je in bed’. Ik zeg altijd ‘het kampioenschap win je in de Rex’. Daar worden de teambanden gesmeed die nodig zijn om topprestaties te kunnen leveren." Vooralsnog was er geen sprake van een crisis, mits er vandaag op bezoek bij Delta Sports ’95 zou worden gewonnen.

  Vol goede moed reisde men af naar het exotische Houten, dat berucht is om hoge temperaturen door haar zuidelijke ligging. Zo ook vandaag. Tot het (on)genoegen van sommige spelers mocht Ody direct na het 1e van Delta Sports aantreden op het hoofdveld. Dit betekende meer (beschonken) toeschouwers dan de jongens gewend waren. Middenvelder Mathijs Spriensma genoot wel van de sfeer: "Al die extra aandacht is juist goed om onze prestatiedrang aan te wakkeren. Daarbij is het nu natuurlijk ook gewoon leuker om panna’s te maken." Verdediger Terrence de Loo was minder positief: "Ik kan al die extra prikkels niet gebruiken op de momenten dat ik 100% gefocust moet zijn."

  Onder het geluid van de spreekkoren van de plaatselijke kantineklanten ging de eerste helft van start. In de beginfase leken de teams goed tegen elkaar opgewassen. Delta Sports kreeg misschien de betere kansen, maar het was Odysseus dat op voorsprong kwam: in een snelle counter gaf Rens Coopmans de bal voor door de benen van de linksback van Delta Sports en stelde Berend Driessen in staat om simpel af te ronden. 1-0. Nog steeds had Delta Sports het betere van het spel, maar dit belette onze paarse helden niet om nogmaals te scoren. Ditmaal mocht Rens zelf afdrukken op aangeven van Emiel de Heer. De keeper ging hierbij ook zeker niet vrijuit.

  Buit binnen zou je zeggen, toch? Was het maar zo. Het antwoord van Delta Sports ’95 liet namelijk niet lang op zich wachten: in een kort tijdsbestek was in vorm verkerende doelbewaker Sylvan Korteling twee keer kansloos. 2-2. Om het nog erger te maken schoot de aanvoerder van Delta Sports na een corner in soort gelukkig reflex vanaf de rand van de zestien de bal met zijn punt via de binnenkant van de paal in de rechterbovenhoek. 2-3.

  Zichtbaar aangedaan begaven de manschappen zich naar de kleedkamer. Na de speech van teamvader Jorrit van Tol leken de mentale wonden enigszins te zijn hersteld. Toch werd de achterstand in de tweede helft al snel groter. 2-4. Hierna bleek echter dat de magische woorden van Jorrit hun uitwerking niet hadden gemist: na een counter over de rechterflank gaf Rens nogmaals een voorzet en zo kon Berend met links tekenen voor de 3-4. Even later werd de tot middenvelder getransformeerde Bram van de Wetering weggestuurd door Jip Snelder en maakte zichzelf gelijk onsterfelijk met zijn eerste doelpunt voor Mannschaft 9.  4-4. Ook hier ging de keeper niet helemaal vrijuit.

  Het leek er even op dat er op zijn minst één punt mee naar huis zou gaan. Rens wist na gegrabbel van de keeper nog de lat te raken ("die keeper is geen keeper!"), maar het mocht niet baten. In de 89e minuut kwam Sylsound uit tot op de hoek van de zestien. Helaas was de spits van Delta Sports er eerder en bepaalde zo de eindstand op 4-5.

  Op weg naar de kleedkamer waren er weinig spelers die de pers te woord wilden staan. Jorrit van Tol: "Het is klote, maar als je naar het spelbeeld kijkt dan is de uitslag toch wel terecht. Het kon nog wel alle kanten op, voor hetzelfde geld ga je hier met drie punten weg. We hebben nu een week rust, daarna kunnen we Brederodes aanpakken. Social Captain/Tweede Captain Julian Boer had nog wel een bemoedigende boodschap: "Het is belangrijk dat iedereen vooruit blijft kijken, zoals bijvoorbeeld naar vanavond. We moeten in ons achterhoofd houden dat er meer manieren zijn om te scoren dan alleen op het veld."

  bron: Odysseus '91