• Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor Gold Sponsor
 • Webshop
 • S2 - CJVV S2: Delta 2 ontpopt zich als cupfighters (3-2)

  Op dinsdagavond 28 januari werd voor de BEKER (4e ronde) gespeeld tegen CJVV uit Amersfoort. CJVV speelt in de reserve 2 de klasse, 1 klasse onder Delta 2. Zij staan op de ranglijst 3e.
  Omdat de tegenstander ook een geel shirt heeft, moest Delta in reservekleding. Dat had wat voeten in de aarde. Klaargezet was de tas met lichtgrijze kleding, neutraal dus geen bezwaar. Maar als je de tas open deed, wat een putlucht. Herman Wallenburg, de hoofdtrainer, kwam toevallig langs en hij moest het beamen. In zo'n shirt ga je de wei niet in! Vervolgens kwamen we een tas tegen met alleen S en M, dus op naar de man van dienst, want daar is een kast met reservekleding. We kwamen hele mooie shirts tegen, maar geen rugnummer. Toen kwamen we uit bij de reserve zwarte kleding. Zwarte kousen mocht weer niet, want dat heeft CJVV ook. We kregen goedkeuring van de scheids voor zwart met gele kousen.

  In het begin was CJVV sterker. Delta had niet zo'n grip. In de 15e minuut tekende de spits van CJVV voor 0-1. Binnen een minuut lag de bal, die we verspeelden, weer in het mandje: 0-2. Wat een domper! Gijs Heinen op snelheid had een kans, maar die ging naast. Boy vd Wurf, Luke Fokker en Niels Weenink zorgden voor gevaar in het doelgebied, maar hun hoge bal was voor de keep. Boy vd Wurf omspeelde de keeper en…..in het zijnet. Do Leboux was gevloerd op ong 20 m voor de goal. Luke Fokker ging achter de bal staan, maar helaas ging de bal 10 cm over de lat.

  In de rust vertelde trainer Ton Gruters de mannen de WAARHEID. "Jongens, ik mis een stuk beleving, ga ervoor, laat je niet piepelen, er bovenop zitten"

  Met een sappie en druivensuiker gewapend weer binnen de lijnen. Het was nu eenrichtingsverkeer richting CJVV goal. Niels Wennink haalde de achterlijn, trok voor en een dropshot van Gijs - over. In de 54e minuut een pass van Gijs op Do Leboux: 1-2. In de 68e minuut meende CJVV dat het buitenspel was, maar Delta mocht doorgaan en Gijs tekende 2-2 aan. Zal het op penaltyś uitdraaien bij een gelijke stand? Ingezet werden de talentvolle JO 19-1 spelers Rindert de Vries en Edward Kooi. Zij komen het nieuwe seizoen over naar de senioren. Met name Rindert speelde op het middenveld verdienstelijk. Hij toonde geen enkele schroom en ging er volop in. Onze keeper Guido van der Windt trapte de bal ver uit, al stuitend kwam de bal bij Do, maar die werd onreglementair gestopt. Penalty, Gijs zou het vonnis voltrekken, maar de keep dook de penalty eruit. Trainer Ton haalde Gijs direct van zijn penaltieslijst af voor bij gelijke stand. Er was nog 20 minuten te spelen. Delta gaf zich nog niet gewonnen en de verlosser was Do Leboux, die in de kruising voor 3-2 zorgde. Gijs van Heinen zette voor op Edward Kooi, die een kopbal had a la van Persie, net naast. Een strakgetrokken bal voor de goal, maar al glijdend kon Benno Begic er net niet bij. Een corner van Luke, op het oor van Ivan Hogervorst- in de keepershanden. Trainer Ton Gruters moest de voorhoedespelers naar achteren schreeuwen om CJVV tegen te houden.

  Het bekeravontuur houdt nog niet op voor Delta 2. Ik denk dat we in de ¼ finale zitten. Nog 16 teams. Afwachten, wie er uit de koker gaat komen.