14 mei 2022 FC Delta Sports JO17-1 vs Kampong JO17-2  3-2

Voor de 3e keer staan beide teams tegenover elkaar. De 1e keer werd het een nipte overwinning voor Delta (2-1 in de laatste minuut), en de 2e keer was het een “eitje”: 7-0.

Vandaag was het weer spannend! Hoeveel Delta duidelijk het betere team was, was dat op het scorebord niet te zien. Iedereen weet inmiddels dat de keeper van Kampong heel goed keept, en veel 100% kansen weet te keren. En bij Delta de bal moeilijk in het net verdwijnt.

In de 1e helft kwam Delta op een 1-0 voorsprong door een vrijebal van Bastiaan die nog aan werd geraakt. Genoeg kansen voor Delta om de score te vergroten, maar helaas: de keeper en het net vinden zorgden ervoor dat het bij rust 1-0 was. Kampong had ook een aantal goede kansen, maar Kai en de onderkant van de lat zorgden ervoor dat Delta de “0” hield.

Voor de eerste keer dit seizoen schoot Delta als raket uit de startblokken. Supporters waren er nog niet allemaal bij toen Nick in de 1e minuut de voorsprong naar 2-0 bracht. Kampong ging alles of niets spelen, waardoor het een leuke en spannende 2e helft werd. Zeker omdat het 5 minuten later 2-2 stond. Een goede aanval van Kampong resulteerde in 2-1, en een ongelukkige bal (eigen doelpunt) zorgden voor 2-2. Manu ging er (bij een counter) aan de linkerkant van het veld goed vandaar, en zag dat Thijmen rechts helemaal vrij stond. Een mooie voorzet, en de voorsprong was weer bij Delta 3-2. Het verzet bij Kampong was daarmee gebroken, en Delta kreeg nog een aantal mooie kansen. De warmte op het kunstgras en de wegvloeiende energie leidden tot minder zorgvuldigheid en minder uitgespeelde kansen. Complimenten voor iedereen, omdat ze er als team vandaag alles aan gedaan hebben!

Uiteindelijk een vermakelijke wedstrijd met een verdiende overwinning van Delta.

Niet minder belangrijk: Milan speelde na anderhalf jaar blessureleed, operatie en herstel weer een volledige helft mee. Behalve dat hij goed speelde, zijn wij met z’n allen trots op hem, omdat hij dit gehaald heeft!

Deel:

Ander nieuws