21 mei 2022  VVZA JO17-1 vs FC Delta Sports JO17-1  4-4

Op zaterdagochtend voor half negen verzamelen was toch weer even wennen voor de spelers van JO17-1. Om half negen vertrekt het team richting Amersfoort om de wedstrijd tegen VVZA te spelen. De herinnering aan de vorige keer was er nog: aan het einde van de 2e helft werd de gelijkmaker gemaakt (1-1). Op het wedstrijdsecretariaat dat uitzicht had op veld 1, dachten de aanwezigen dat het team kampioen geworden was. Zo groot was de blijdschap bij het maken van de gelijkmaker.
Ook vandaag was er weer veel te beleven op het gras(!)veld. Delta probeerde de tegenstander direct onder druk te zetten. Dat ging goed, en leidde tot een bal die bijna het doel in ging. Een speler van VVZA werkte de bal met de hand van de lijn: rode kaart voor VVZA en een strafschop voor Delta. En dat in 6e minuut van de wedstrijd. Daan schoot de bal feilloos langs de keeper. Grote vreugde op het veld. Als zo snel op voorsprong komen, is dit seizoen nog niet zo vaak gebeurd.
Maar… met 11 tegen 10, betekent niet dat je automatisch met de 3 punten naar huis gaat. VVZA ging een stapje harder lopen, en Delta dacht dat het wel goed zou komen. Na 70 minuten was de stand dan ook 4-1 voor VVZA. Toen leek er wel hetzelfde te gebeuren, maar dan andersom. VVZA dacht dat de punten binnen waren, en Delta zag opeens dat er ruimte kwam. In de laatste 10 minuten maakten Nick en Raoul (2x) nog 3 doelpunten! En zelfs voor de 4-5 waren er kansen. Op basis van het spel van beide teams was 4-4 wel een goede weergave van de hele wedstrijd. VVZA was teleurgesteld, en Delta was wederom feest aan het vieren na een wedstrijd tegen VVZA. Een groot compliment voor de veerkracht aan de jongens!