NITA 1 – FC Delta Sports ’95 1

Delta heeft de lastige uitwedstrijd bij NITA met 2-4 gewonnen. Voor het eerst dit seizoen stond Stan Wennekes op het doel. Delta startte geweldig binnen 1 minuut lag de bal al in het net 0-1. Glenn Molenaar kwam goed door en maakte het af met een prima goal. Even later in de 6e minuut opnieuw raak, dit maal kopte Roy Kelder de 0-2 tegen de touwen. En nauwelijks 2 minuten later in de 8e minuut een droge knal van Berend Bram Heinen en de    0-3 stond op het bord. Wat een droomstart van de club uit Houten. Er volgde zelfs nog 2 grote kansen maar die werden niet benut. Delta had het moeten afmaken maar liet dat na en bracht riep hiermee de problemen over zichzelf af. Want in plaats van 0-4 op het score-bord werd het 1-3 door Dwayne Wondel. NITA kwam weer in de wedstrijd en beide teams gingen rusten met 1-3.

De 2e helft een heel ander beeld, NITA zette vol druk naar voren en Delta kon zich hier niet onderuit voetballen en was onrustig aan de bal.  Maikel de Leeuw kon uit de kluts scoren waardoor de stand op 2-3 kwam te staan. De trainers van Delta grepen in en wisselde en paste het spel aan wat goed uitpakte. Al bleef NITA komen en waren soms dichtbij de 3-3. Maar in de 85e minuut kwam dan toch de verlossende treffer door Sven van Zoelen, 2-4. Pascal Charite schoot een vrije trap goed in en uit de rebound scoorde Sven van Zoelen. Daarna voetbalde Delta de wedstrijd uit en kon er een feestje gebouwd worden, weer 3 hele belangrijke punten rijker. Janiro Thenu beste man op het veld, een groot compliment voor deze jonge speler.

Basis: Stan, Randy, Berend Bram, Gijs, Wesly, Roy, Janiro, Rens, Melvin, Pepijn en Glenn.

Wissels: Niels Wenink voor Rens van Vark, Reiner Tijsterman voor Niels Wenink, Pascal Charite voor Randy Meeuwsen, Sven van Zoelen voor Glenn Molenaar

Volgende week de thuiswedstrijd tegen VV de Meern, de huidige nummer twee van de ranglijst. De wedstrijd start om 15.00 uur, wij hopen op veel supporters nu alles weer open is zonder beperkingen.