Senioren 1 – vv Benschop 1

FC Delta Sports”95 – Benschop

Nadat de competitie geruime tijd heeft stilgelegen als gevolg van de corona pandemie, is de competitie sinds 12 februari eindelijk weer van start gegaan. Op deze dag kwam Delta goed uit de startblokken door JSV uit met 3-0 te verslaan waardoor JSV nog steeds laatste staat zonder punten.

Op zaterdag 19 februari heeft Delta de thuiswedstrijd tegen Benschop gelijk gespeeld.

Delta startte de wedstrijd tegen de wind in, en moest zeker 10 minuten wennen aan de weersomstandigheden. Na die 10 minuten een prima spelend Delta dat flink druk kon zetten richting het doel van Benschop. Het veldspel was prima en dat leverde ook een paar kansen op.

In de 23e minuut een corner van rechts genomen door Randy Meeuwsen deze prima corner werd ingekopt door aanvoerder Wesly van Ojen, de 1-0 stond op het bord. Delta bleef goed combineren en de 2- 0 hing in de lucht. Vanuit het niets werd het 1-1. Daimis Damkalis van Benschop had het al een keer geprobeerd om een afstandsschot te plaatsen maar die ging over. Maar in de 35e minuut had hij wel succes en ging de bal over de te ver voor zijn doel staande Mitchel van Oort. Ruststand 1-1.

De 2e helft wind mee, maar Delta was nog steeds van slag van de onverwachte gelijkmaker. Het veldspel zakte weg en er ontstond meer vechtvoetbal i.p.v. combinatie voetbal. Ondanks het matige spel kwamen er nog wel kansen. Reiner Tijsterman kwam alleen voor de keeper maar kon de bal niet in het net prikken en Pascal Charite zag zijn kans, ook in rook opgaan. Benschop speelde de 2e helft ook wat beter en het lukte Delta niet meer om te scoren. Voor Delta teleurstellend maar als je een wedstrijd niet kan winnen moet je hem niet verliezen volgens onze (Johan) en dat gebeurde ook niet, eindstand 1-1.

Basis Delta: Mitchell, Gijs, Niels, Roy Janiro, Berend, Bram, Glenn, Wesley, Melvin, Randy.                                                              Reserves: Danillo Bernardus, Sven van Zoelen, Pascal Charite, Yannick Gregorius, Reiner Tijsterman Ronan van Limoen.

Wissels: Reiner Tijsterman voor Randy Meeuwsen, Pascal Charite voor Melvin Wesselo en Sven van Zoelen voor Roy Kelder

Volgende week weer een belangrijke wedstrijd waarin punten gepakt moeten worden om afstand te nemen van de onderste regionen, de uitwedstrijd naar NITA (Nieuwer Ter AA) aanvang 14:30 uur.