Senioren 1 – vv De Meern 1

FC Delta Sports “95 – De Meern

Ondanks de afwezigheid van een aantal sleutelspelers hield Delta titelkandidaat De Meern op 0-0. Op sportpark de Kruisboog ging het voor aanvang van de wedstrijd over mensen die er niet waren. Daarnaast was er voor de wedstrijd één minuut stilte vanwege het overlijden van ons erelid Theo Koot. Theo heeft veel voor Delta betekend en er was veel respect uit de groep en de club, spelers speelden met rouwbanden om.

Delta miste de geblesseerde Glenn Molenaar en Rens van Vark zat op de bank na een week ziekte. Ook miste Delta Domenique Pellegrom en Berend Bram Heinen. Domenique gaat binnenkort trouwen en had die dag een vrijgezellenfeest waarvoor ook Berend Bram was uitgenodigd.

Ondanks het gemis van bovengenoemde spelers startte Delta prima, met Stijn van Arkel voor het eerst in de basis. Delta speelde een prima 1e helft, waar het zich tekort deed door niet te scoren. De ploeg van trainer Herman Wallenburg verstopte zich niet, en gaf flink partij tegen de nr 2 van deze klasse. Roy Kelder was dicht bij de 1-0 maar keeper Juran Doezeman redde fraai, uit de hoekschop kopte Roy Kelder op de paal, het bleef 0-0. Maar een prima 1e helft waarin de jonge spelers grote sprongen voorruit maken. Het is erg fijn om te zien dat de arbeid van de afgelopen weken positieve uitwerking heeft.

De 2e helft ging De Meern iets anders spelen, en de spitsen veranderde van positie. De Meern werd wat gevaarlijker met de snelle spits, maar Delta bleef overeind en prima combineren vooral Melvin Wesselo speelde een prima partij ondanks zijn blessure. In de 76e minuut kwam Nawid na lang blessure leed in de ploeg. Nawid heeft hard gewerkt om na zijn operatie weer aan te sluiten bij de selectie. Delta kreeg zelf ook nog kansen, Randy Meeuwsen speelde zich knap vrij en kwam oog in oog met de keeper van De Meern, zijn lob over de keeper ging net naast. De laatste 10 min waren voor De Meern maar de twee kansen werden knap gepakt door doelman Stan Wennekes van Delta.

Opstelling Delta: Stan, Roy, Pascal, Pepijn, Reiner, Janiro, Stijn, Melvin, Wesly, Gijs, Randy.

Wissels Delta: Sven van Zoelen voor Roy Kelder, Nawid Ahmad Hashemi voor Reiner Tijsterman en Rens van Vark voor Randy Meeuwsen.

Volgende week de uitwedstrijd naar Nieuwland ASC, de wedstrijd start om 14:30 uur in Amersfoort.