Wedstrijdverslag DeltaSports 1 – Elinkwijk1

Wedstrijdverslag van de 2-1 overwinning van S1 tegen U.S.V. Elinkwijk afgelopen zaterdag met daarin de prachtige volley van Gijs Heinen

De bezoekers uit Utrecht verloren hun laatste twee wedstrijden van PVCV en IJFC en waren erop gebrand om een goed resultaat te behalen. Delta daarentegen won zijn laatste twee wedstrijden en wilde deze lijn graag doortrekken. Om 15:00 uur trapte beide ploegen onder leiding van scheidsrechter van den Heuvel af voor deze interessante ontmoeting. Delta begon met de volgende 11 namen: van Schuppen, G.Heinen, Hartkamp, Hogervorst, Hoffman, Hashemi, Verboon, den Hertog, van Lamoen, Charite en Escalera. Eigenlijk zou Berend-Bram Heinen ook in de basis starten maar hij was helaas niet in staat om te spelen. Hij werd vervangen door Joran Escalera. Vanaf het begin was duidelijk met welke intenties Elinkwijk naar Houten was afgereisd. De ploeg uit Utrecht koos meteen de aanval maar dit leverde, op een schermutseling voor de goal van van Schuppen na, geen grote kansen op. Delta was duidelijk zoekende in de beginfase en werd alleen gevaarlijk vanuit de omschakeling. Dit veranderde in de 11e minuut toen Delta een corner kreeg. In eerste instantie miste Igor Hartkamp de bal en kon Elinkwijk uitverdedigen, ware het niet dat Gijs Heinen op 30 meter van de goal de afgeslagen corner in één keer op de pantoffel nam. Doelman Rockx had geen schijn van kans op deze fantastische pegel in de kruising. Een prachtige ontlading volgde waarbij sommige spelers vol ongeloof hun handen in het haar hadden. De 1-0 voorsprong voor de thuisploeg was een feit. Nog geen twee minuten later een bijna identieke situatie, Delta kreeg een corner die werd uitverdedigd door Elinkwijk. Wederom stond Gijs Heinen paraat om de afvallende bal op te vangen. Deze schoot hij in één keer op doel alleen spatte de bal, van richting veranderd, uiteen op de paal. Na deze enerverende minuten met Gijs Heinen als hoofdrolspeler gebeurde er 20 minuten weinig. Beide teams kregen wat kleine mogelijkheden maar van echt grote kansen was er geen sprake. Het voetbal speelde zich voornamelijk af op het middenveld waar veel fysieke duels uitgevochten werden. De grootste kans voor de rust was er voor Elinkwijk: een afstandsschot dwarrelde boven, tot opluchting van iedereen die Delta een warm hart toedraagt, op de lat. Vlak voor rust moest Pascal Charite zich noodgedwongen laten vervangen door een blessure. Zijn vervanger was Yannick Gregorius. Er gebeurde voor de rest weinig meer in de eerste helft en zo gingen beide teams rusten met een 1-0 tussenstand. De tweede helft was amper drie minuten oud toen Delta zijn voorsprong verdubbelde. Een goed genomen corner werd in eerste instantie van de lijn gehaald maar Ronan van Lamoen reageerde attent en kopte de 2-0 tegen de touwen! Deze goal deed de gelegenheidsaanvaller veel, getuige de enorme ontlading die loskwam. Delta rook bloed en wilde Elinkwijk de genadeklap geven. Er werd geconcentreerd gevoetbald en Elinkwijk kwam er amper aan te pas. Casper Verboon kreeg een grote kans op de 3-0 alleen zijn kopbal eindigde naast de goal van doelman Rockx. Elinkwijk besefte dat het wat moest gaan forceren en ging nog aanvallender spelen. Eerst kreeg spits, van der Pol een kopkans na een miscommunicatie tussen van Schuppen en Hartkamp maar de doelman van Delta herstelde zijn fout goed en kon de bal uit de lucht plukken. Dit gaf Elinkwijk nieuwe energie wat resulteerde in de aansluitingstreffer: na slordig uitverdedigen kreeg Elinkwijk een schietkans via Aimane Lemrini en hij maakte gretig gebruik van dit buitenkansje: hij schoot de bal vanaf 18 meter buiten bereik van doelman van Schuppen in de korte hoek: 2-1. Deze aansluitingstreffer gaf Elinkwijk weet het nodige vertrouwen en met aanvallende wissels ging de ploeg, met nog 30 minuten te spelen, op zoek naar de gelijkmaker. Het was echter Delta dat de grootste kansen kreeg vanuit de omschakeling. Een goeie voorzet vanaf rechts belande op het hoofd van invaller Pierro Bos maar deze kopte de bal recht op de keeper. In de rebound kreeg Yannick Gregorius de bal ook niet in de goal. De 3-1 hing meer in de lucht dan de 2-2 en eigenlijk had het ook 3-1 moeten worden, ware het niet dat Ronan van Lamoen een opgelegde kans vanaf 5 meter bijna over de ballenvanger schoot in plaats van in de goal. Elinkwijk was niet bij machte om in het laatste half uur echt iets te forceren. Dit kwam voornamelijk door ballen die alle kanten op werden geschoten maar ook zeker door het uitstekende verdedigende blok wat er zaterdag stond. En zo maakte de goed leidende scheidsrechter na 96 minuten een einde aan deze sportieve wedstrijd en schrijft Delta weer 3 hele belangrijke punten bij. Aan de ontlading bij spelers en staf was ook te zien hoe belangrijk deze overwinning was. Delta is nu al vijf wedstrijden ongeslagen en staat zelfs bovenaan in de periode!

Na afloop van de wedstrijd werd Gijs Heinen terecht uitgeroepen tot BOCA man of the match. De selectie ging in de avond gezellig uit eten bij Ming en Ming en sloot de avond/nacht af in de stad. Hier kan/mag u verslaggever helaas geen verslag van uitbrengen. Rest mij nog te zeggen dat Delta aanstaande zaterdag op bezoek gaat bij NiTa in Nieuwe Ter Aar. Aanvang van deze wederom zeer belangrijke wedstrijd is om 14:30. Tot dan!